Prima pagină » Culinar » Cum se face jambonul. Prosciutto italian la tine în bucătărie

Cum se face jambonul. Prosciutto italian la tine în bucătărie

11 aug. 2022, 15:14, 1 ,
în Culinar

Tot mai multe gospodine se întreabă cum se face jambonul. Înainte de începe să gătești acest deliciu este bine să știi că a face prosciutto italian acasă nu este ușor. Acest lucru va dura mult timp. Dar produsul finit merită, este foarte gustos.

Șunca de casă este fără îndoială mai bună decât cel mai scump salam industrial. Cu siguranță fiecare gospodină are propria ei rețetă de a pregăti deliciul. Conform celei mai populare rețete pentru a pregăti jambonul vei avea nevoie de șuncă de porc, poți folosi și un omoplat în cantitate de 2 kg. Pentru o aromă deosebită ai nevoie și de 15 bucăți de cuișoare. Pentru saramura jambonului va fi nevoie de un litru de apă, 5 gr de rozmarin uscat, 5 gr de busuioc, 15 gr de usturoi, 5 boabe de piper și 2 gr de anason. Pentru a pregăti carnea vei avea nevoie de 100 gr de sare de mare și 5 gr de sare obișnuită.

sunca langa ceapa si usturoi taiata pe un prosop

Pentru a obține un jambon ca la cel mai scump restaurant trebuie întâi de toate să te ocupi de saramură

Cum se face jambonul. Modul în care poți pregăti rapid felul de mâncare adorat de toată lumea

Şunca este felul de mâncare din carne preferat de toată lumea. Șunca poate fi servită pe masa festivă, precum și pentru completarea meniului de familie în zilele lucrătoare. În ciuda faptului că șunca poate fi cumpărată de la orice magazin, gustul jambonului de casă nu poate fi comparat cu cea de la magazin.

Având șuncă pregătită acasă, poți fi 100% sigur de calitatea cărnii și a condimentelor, deoarece compoziția nu va conține conservanți și alți aditivi nocivi pentru sănătate. Într-un mod similar se pregătește și carnea franțuzească. Șunca italiană merita o atenție deosebită deoarece se dovedește a fi deosebit de parfumată și suculentă.

felii de jambon pe o farfurie langa un jambon mai mare si paine

Având șuncă pregătită acasă, poți fi 100% sigur de calitatea cărnii și a condimentelor

Pentru a obține un jambon ca la cel mai scump restaurant trebuie întâi de toate să te ocupi de saramură.  Pentru a o pregăti se toarnă cantitatea necesară de apă în cratiță și se trimite la foc. Când apa clocotește se pune busuioc uscat și rozmarin, jumătate de anason și boabe de piper negru. Aceste condimente se folosesc și pentru a pregăti un tartar de vită.

Curățăm usturoiul, tăiem fiecare cățel în mai multe părți, îl punem în cratiță după condimente. Se fierbe saramura timp de 2-3 minute, apoi se răcește complet. Ulterior, se strecoară saramura răcită printr-o sită. Deja în saramura rece turnăm sare de mare și cea normală.

Cum să pregătești carnea pentru cea mai aromată șuncă italiană. Rețeta marilor bucătari

Pentru a pregăti cea mai delicioasă șuncă spălați carnea de porc sub jet de apă, trimiteți-o puțin la frigider până se răcește saramura. După 3-4 ore, saramura ar trebui să se răcească complet. După care punem cuișoare pe toată suprafața cărnii. Colectăm saramură în seringă culinară și umplem carnea de porc cu ea pe ambele părți. Punem carnea într-o cratiță și turnăm saramura rămasă.

carne de porc pe o masa

Șunca de casă este fără îndoială mai bună decât cel mai scump salam industrial

După care acoperiți cu o farfurie sau un capac de diametru mai mic, astfel încât carnea să fie complet scufundată în saramură. Se lasă 20-24 ore la frigider. În această perioadă de timp scoatem periodic carnea și o agităm cu mâinile pentru ca saramura să se împrăștie cât mai bine prin fibre.

Ulterior, carnea trebuie stoarsă bine. Pentru a face acest lucru, folosim un bandaj tubular. Așezăm o bucată de carne de porc în el și legăm capetele pe ambele părți. Agățați carnea într-o cameră bine ventilată. Temperatura în cameră ar trebui să fie de aproximativ 15-17 grade. Dacă afară este vară, îl poți agăța la subsol, de exemplu. Lăsați jambonul în această poziție timp de 8 ore.

Din moment ce cunoști rețeta cum se face jambonul trebuie să cunoști că după ce timpul pentru scurgere s-a terminat trebuie să puneți carnea la cuptor pe grătar. De asemenea, nu uita să puneți un recipient sub carne pentru a colecta sucul. Setați temperatura la 50 de grade. Creșteți treptat temperatura la 80 de grade. Temperatura din interiorul jambonului nu trebuie să depășească 75 de grade. De aceea folosim un termometru de gătit. Procesul de gătit este destul de lung, la cuptor carnea petrece aproximativ 8 ore, nu mai puțin. După care se lasă șunca sa se răcească, aceasta are nevoie să stea 8-10 ore la frigider. Jambonul poate fi servit cu mâncare de cartofi cu afumătură.

jambon care sta agatat pentru a fi uscat

Șunca poate fi servită pe masa festivă, precum și pentru completarea meniului de familie în zilele lucrătoare

 

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Cine este Claudiu Gherghuț, cuțitul de aur al lui Chef Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite sezonul 15. Ce a dezvăluit
Playtech.ro
Putin e pe moarte! Anunţul lui Zelenski zguduie lumea, zvonurile despre boala preşedintelui au fost...
observatornews.ro
De ce se teme cel mai mult Vladimir Putin. Zelenski: Fiecare război îi prelungește viața liderului rus
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Coșmar meteo în România. Vine un fenomen enervant
SportpeSurse
Ungaria dinamitează relația cu România după ce a pompat în Ardeal milioane de euro într-un domeniu de viitor
Playtech.ro
Cum poți retrage bani de la Banca Transilvania fără să plătești comision
Dailybusiness.ro
Mezeluri fără vină! Cele mai sănătoase variante, delicioase și fără chimicale periculoase
RomaniaTV
Bahmu i-a spus ADIO lui George Restivan. Fostul iubit e foarte supărat pe ea: A fost ultima dată când am cerut-o de soție
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Bolojan a semnat decretul, intră în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Legea se aplică în toată România
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`