Prima pagină » Culinar » Cum se face înghețata de casă. Rețeta cu care vei pregăti un desert gustos și răcoritor

Cum se face înghețata de casă. Rețeta cu care vei pregăti un desert gustos și răcoritor

16 iun. 2023, 14:10,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum se face înghețata de casă. Acest desert este pe placul multra dintre noi, iar rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Înghețata de casă poate fi preparată cu fructe, cu ciocolată, vanilie și multe alte arome sau ingrediente. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert gustos și răcoritor.

Cum se face înghețata de casă

Când vine vorba de delicioasa înghețată făcută acasă, doamnele se întrec în tot felul de rețete gustoase, rafinate și spectaculoase. De la savuroasa înghețată cu căpșuni, cireșe, vișine, banane sau fructe de pădure până la înghețata aromată cu lapte, iaurt, vanilie sau ciocolată, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Doamnele vor să știe cum se face înghețata de casă și cum pot păstra savoarea acesteia mai mult timp la rece. Una din înghețatele adorate de cei mari și mici este înghețata de casă cu căpșuni. Pentru aceasta vom avea nevoie de 350 g de căpșuni, 250 ml de smântână, 250 ml de lapte, 4 gălbenușuri, 150 g de zahăr tos și esență de vanilie.

Gălbenușurile se mixează foarte bine împreună cu zahărul apoi se adaugă treptat laptele călduț. Compoziția obținută se pune la fiert până când se îngroașă. Într-un bol separat se mixează smântâna, iar în alt bol se mixează căpșunile spălate anterior și curățate de codiță și frunze. Compoziția de gălbenușuri se amestecă împreună cu smântâna și piureul de căpșuni.

Se toarnă compoziția de înghețată în pahare de mărime potrivită și se pun la congelator. După câteva ore se scoate înghețata de la rece pentru a fi servită.

Rețeta cu care vei obține un desert răcoritor

Atunci când vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un adevărat deliciu în zilele toride de vară, ideală este o înghețată de casă. Pe placul multora dintre noi este înghețata cu iaurt și afine. Aceasta este adorată de cei mari și mici, fiind ușor de pregătit la orice ocazie.

Pentru acest desert aromat și răcoritor vom avea nevoie de 200 g de iaurt grecesc, 350 g de afine, 300 ml de smântână, 5 gălbenușuri, esență de vanilie și 5 linguri de zahăr. Mai întâi se mixează gălbenușurile, zahărul și esența de vanilie. Afinele se spală, se lasă la scurs și se dau prin blender. După aceea, se bate smântâna până devine pufoasă apoi se încorporează iaurtul. La final se adaugă și crema de gălbenușuri apoi pasta de afine.

Amestecul de înghețată se pune în pahare și se dau la congelator, apoi după câteva ore se scoate înghețata pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține o înghețată gustoasă, aromată, fină și cremoasă.

Când vine voba de savuroasa înghețată de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite, rafinate și aromate. Înghețata de casă se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. În plin sezon de vară, putem face rapid și o socată cu lămâie și mentă. La fel de bine vom pregăti în zilele călduroase și o limonadă aromată și răcoritoare. Toate acestea sunt pe placul multora dintre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`