Prima pagină » Culinar » Cum se face gemul de căpșuni cu ghimbir
Cum se face gemul de căpșuni cu ghimbir

Cum se face gemul de căpșuni cu ghimbir

17 iun. 2020, 10:58,
în Culinar

Pe cât de inedit, pe atât de gustos. Gemul din căpşune cu ardei chilli şi ghimbir va fi preparatul care va bucura papilele gustative ale împătimiţilor de arome noi.

Ingrediente:

1 kg capsuni
1 kg zahar gelifiant
1 ardei chilli mic uscat
1 lingurita cu ghimbir ras
1 lingurita cu piper negru

Mod de preparare:

Spală şi curăţă de codiţe căpşunele, apoi scurge-le de apă. Zdrobeşte cu un blender jumătate din cantitatea de căpşune, iar restul taie-le bucăţi. Curăţă ardeiul de seminţe şi taie-l bucăţele. Amestecă ardeiul cu ghimbirul ras şi căpşunele. Adaugă zahărul gelifiant şi pune amestecul pe foc, amestecând continuu.

Lasă să fiarbă şapte minute, după care poţi să faci proba de gelificare: pune o linguriţă cu gem pe o farfurioară, iar dacă s-a solidificat, adaugă piperul negru măcinat mare şi amestecă uşor. Umple imediat borcanele pregătite cu gemul fierbinte şi sigilează-le.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 noiembrie 2024
27 noiembrie 2024