Multe gospodine vor să afle cum se face dulceața de trandafiri. Aceasta este rafinată, are o savoare aparte și este pe placul multora dintre noi. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să avem în vedere câteva trucuri ale marilor bucătari, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu făcut acasă. Iată rețeta bunicii pentru un preparat gustos și aromat.
Cum se face dulceața de trandafiri
Un deliciu de sezon adorat de cei mari și de cei mici este gustoasa dulceață de trandafiri. Multe doamne vor să afle care este cea mai bună rețetă și cum se face dulceața de trandafiri. Aceasta se face cu câteva ingrediente alese cu grijă, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un preparat culinar reușit.
Dulceața de trandafiri are o savoare aparte și este extrem de fină, fiind ideală de servit dimineața la micul dejun, dar și pe timpul zilei. Dulceața de trandafiri poate deveni ingredientul perfect pentru o prăjitură cremoasă și rafinată, dar poate fi folosită și la prepararea unor clătite delicioase.
Pe lângă acest tip de dulceață, gospodinele mai pregătesc în plin sezon de vară și o dulceață din flori de soc sau din fructe de soc. De asemenea, nelipsită de la masă în sezonul cald este socata. Aceasta poate fi preparată simplă sau cu lămâie și mentă, iar efectul ei va fi unul răcoritor.
Un alt deliciu care îi va cuceri pe toți cei de la masă este dulceața de nuci verzi, făcută după rețeta bunicii. Aceasta necesită mai mult timp de pregătire, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.
Rețeta cu care vei obține un preparat savuros
Pentru aromata dulceață de trandafiri vom avea nevoie de 250 g de trandafiri, 1 l de apă, 1 kg de zahăr, 1 linguriță de sare de lămâie și 1 linguriță de zeamă de lămâie.
Mai întâi se aleg petalele de trandafiri, se rupe capătul alb și se scutură fiecare petală de polen. Se pun petalele într-un bol și se freacă cu sarea de lămâie până când capătă culoarea roșie. Într-un alt vas se pune apa la fiert împreună cu zahărul și se lasă până când acesta se topește și se obține o compoziție ca de sirop.
În acest sirop se pun petalele de trandafiri și se lasă totul la fiert la foc mic. După aceea, se toarnă sucul de lămâie și se fierbe în continuare până se leagă siropul. Când dulceața este gata, se ia de pe foc și se toarnă în borcane sterilizate, apoi se lasă să se răcească. Dulceața de trandafiri se păstrează la loc uscat și răcoros. Cu siguranță acest deliciu va fi pe placul tuturor celor de la masă.
Dulceața de trandafiri are o savoare aparte, este rafinată și ușor de făcut. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii. Dulceața de trandafiri poate fi servită ca atare sau poate fi folosită în prepararea unor prăjituri de casă delicioase. Și siropul de trandafiri este aromat și are numeroase beneficii pentru organism, fiind ingredientul perfect în pregătirea unor sucuri sau deserturi irezistibile.