Prima pagină » Culinar » Cum se face caramelul. Deliciul perfect pentru cele mai bune prăjituri

Cum se face caramelul. Deliciul perfect pentru cele mai bune prăjituri

03 ian. 2024, 12:13,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum se face caramelul. Acesta are o textură aparte și o aromă pe măsură, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul va fi garantat. Cu savurosul caramel putem face niște torturi, prăjituri și fursecuri de casă. Iată cum poți pregăti la tine acasă deliciul perfect pentru cele mai bune prăjituri.

Cum se face caramelul

Dacă vrem să pregătim acasă niște prăjituri aromate, cu o textură fină și cu un aspect deosebit, putem opta pentru savurosul caramel. Deserturile ornate cu caramel îi vor cuceri pe cei de la masă. Caramelul se face rapid, cu doar câteva ingrediente, un pic de îndemânare și un strop de imaginație.

Pentru iubitorii de deserturi rafinate putem pregăti un cheesecake cu caramel sărat. La fel de bine putem face un chec pufos cu mere, scorțișoară și ornat cu un sos de caramel. Caramelul poate fi folosit și la cafea. Câteva linguri de sirop de caramel vor oferi băuturii energizante mai multă savoare.

Deliciosul caramel se face după rețeta simplă, iar dacă adăugăm o esență de vanilie sau de rom, la final vom obține o compoziție cremoasă și gustoasă, ideală pentru prăjituri.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Pentru gustosul caramel vom avea nevoie de 200 g de zahăr pudră, 1 linguriță de sare, 60 ml de apă, 60 ml de smântână lichidă și 4 cubulețe de unt.

Într-o cratiță se pune zahărul, apa și sarea și se dă la foc mic. Atunci când apa începe să fiarbă, se amestecă toate ingredientele pentru a se omogeniza. Se lasă pe foc până când compoziția devine cremoasă și capătă o culoare aurie, apoi se pune untul și smântâna și se mai lasă 5 minute la foc mic.

Cu deliciosul caramel putem orna sau umple prăjituri de casă pufoase și gustoase. Prăjitura cu foi fragede și umplutură de caramel este adorată de mulți dintre noi. Pentru aceasta avem nevoie de 650 g de făină, 2 ouă, 150 g de zahăr, 150 ml de lapte, 150 ml de ulei, 2 lingurițe de amoniac, 2 linguri de oțet, 1 praf de sare și 1 linguriță de zahăr vanilat, ingrediente necesare pentru foi. Pentru crema de caramel vom folosi 300 g de zahăr, 1 l de lapte, 100 g de făină și 250 g de unt.

Această prăjitură cu foi fragede și caramel este ideală de servit la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert cremos, aromat și incredibil de gustos. Rețeta pentru această prăjitură este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Pentru decor putem folosi fulgi de ciocolată, un sos de caramel, fulgi de cocos sau frișcă. Caramelul va transforma orice prăjitură simplă într-un adevărat spectacol culinar.

Caramelul se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Caramelul poate fi făcut și sărat pentru deserturi rafinate și cu un gust aparte. Pentru a obține un caramel cremos, trebuie să punem untul și smântâna după ce amestecul de apă și zahăr este fiert. Caramelul poaste fi folosit nu doar la prăjituri, ci și la cafea pentru a-i oferi un plus de aromă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *