Prima pagină » Culinar » Cum se face bulion de roșii? O rețetă autentică italiană

Cum se face bulion de roșii? O rețetă autentică italiană

03 feb. 2023, 10:01, 1 ,
în Culinar

Tot mai multe gospodine sunt curioase să afle cum se face un bulion de roșii. Acest fel de mâncare este delicios servit atât cald, cât și rece. Puteți face acasă supa clasică de piure de roșii în 20 de minute. Totuși, puteți adăuga de fiecare dată un ingredient nou.

Puteți opta pentru morcovi, țelină, coriandru,  pentru a obține arome complet diferite ale aceluiași fel de mâncare. Bulionul poate fi acoperit cu smântână proaspătă sau maioneză. Pentru a pregăti felul de mâncare vom avea nevoie de 300 gr de roșii, o ceapă, 20 ml de ulei vegetal, sare, piper și verdețurile se adaugă după gust. De asemenea, multe gospodine adaugă busuioc pentru a oferi ciorbei o aromă mult mai parfumată și atrăgătoare.

Cum se face bulion de roșii? Pașii necesari pentru pregătirea deliciului

Pentru a pregăti felul de mâncare după rețeta italiană pregătiți ingredientele așa cum este indicat mai sus. Pentru a prepara supa, folosiți mai degrabă roșii cărnoase decât roșii zemoase, cu pulpa fermă și coaja subțire. Adăugați ceapă, busuioc de lămâie și condimente pentru a spori aroma roșiilor. Se gătește în ulei de măsline extravirgin rece.

Se spală roșiile în apă, se pun într-un castron sau într-un vas, se toarnă apă clocotită și se lasă 3-5 minute, în funcție de mărimea roșiilor. După aceea, puneți-le brusc în apă rece ca gheața. În timp ce roșiile sunt în apă, se curăță, se spală și se taie mărunt ceapa.

Încălziți uleiul de măsline într-un cazan sau o cratiță antiaderentă și sotați fâșiile de ceapă la foc mic până devin translucide sau aurii, amestecând din când în când. Decojiți roșiile, scoateți-le miezul și tăiați-le în cubulețe mici sau medii.

Adăugați-le în cratiță împreună cu fâșiile de ceapă sotate. Toate ingredientele se rumenesc la foc mediu până când fâșiile de roșii își eliberează sucul. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă apă fierbinte.

Cum poți echilibra gustul supei? Secretele marilor bucătari

Nu uitați să gustați și, dacă roșiile sunt acrișoare, echilibrați-le cu zahăr granulat. Se reduce focul și se fierbe timp de aproximativ 10 minute. Dacă doriți, adăugați ierburi uscate, busuioc uscat, oregano și alte condimente preferate.

Opriți focul și turnați amestecul într-un blender sau în bolul unui robot de bucătărie. Se amestecă până la omogenizare. Supa se toarnă fierbinte în farfurii sau boluri, se presară cu ierburi proaspete tocate, piper negru măcinat și se ornează cu busuioc și lămâie.

Supa de piure de roșii este, probabil, unul dintre cele mai simple feluri de mâncare, nu numai din punct de vedere al numărului de ingrediente folosite, ci și din punct de vedere al timpului necesar pentru a o prepara. Cea mai ieftină perioadă pentru a o face este în timpul sezonului de recoltare a roșiilor proaspete.

Din moment ce știi cum se face bulion de roșii trebuie să cunoști și ce alte legume poți adăuga la acest fel de mâncare. De asemenea, supa de roșii se poate face și cu legume proaspete sau cu pastă de roșii cumpărat. Unele gospodine folosesc chiar suc de roșii simplu. Diferența nu constă atât în consistență, cât și în aromă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`