Breaking News
Ingrediente pentru carnea de miel marinată în baiţ:
- 2 kg carne miel (pulpă, coaste)
- 1 rădăcină mică ţelină
- 1 morcov
- 1 ceapă roşie
- 1 lingură boabe piper negru
- 1 legătură usturoi verde
- câteva boabe ienibahar, opional
- 1/2 linguriţă fulgi chilli, opţional
- 4 foi dafin
- 1 lingură sare
- 1 lingură zahăr brun
- 4 linguri oţet
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 cană vin roşu sec
Mod de preparare:
Cureţi şi speli toate legumele, tai morcovul şi usturoiul verde felii, iar ceapa şi ţelina julien. Într-un castron adânc torni vinul, uleiul, oţetul, adaugi sarea, zahărul şi restul condimentelor şi amesteci. Pui legumele, omogenizezi, apoi aşezi bucăţile de miel. Acoperi cu folie alimentară şi dai la rece cel puţin 6 ore. Ai grijă ca în acest interval să întorci bucăţile de carne de 2-3 ori.
Pui mielul şi marinata într-o tavă cu pereţii înalţi şi o dai la cuptor, la 180 °C, aproximativ 3 ore. Întorci fritura şi o stropeşti din când în când cu sosul format în tavă. E gata când se desprinde de pe os şi e frumos rumenită.