Ingrediente:
400 gr branza dulce de vaca
200 gr gris
2 oua
150 gr faina
zahar dupa gust
o lingurita de esenta de vanilie
putina sare
4 linguri ulei
Sos de vanilie:
3 linguri faina
3 galbenusuri proaspete
1/2 cup zahar
1 pastaie de vanilie
3 cup lapte caldut
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati branza cu ouale, zaharul si esenta de vanilie pana cand zaharul se topeste si nu se simte a fi foarte grunjos. Secretul meu atunci cand fac dulciuri este sa adaug si un praf de sare. Dupa preferinte puteti adauga si coaja rasa de la portocala/lamaie sau chiar grepfruit. Adaugati treptat , in compozitia de branza faina si grisul. Trebuie sa rezulte un aluat usor lipicios. La nevoie puteti sa mai adaugati faina si gris. Intre timp puneti la foc o oala mare cu apa, sare si ulei. Uleiul are rolul de a impietica papansi sa se lipeasca in timpul fierberii. Se formeaza bilute de dimensiunea unei mingi de ping-pong, iar cand apa clocoteste se pun la fiert.
Sos de vanilie:
Intr-o cratita se freaca bine (cu telul) zaharul, galbenusurile si miezul unei pastai de vanilie. Incercam sa obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam apoi cele trei linguri de faina amestecand continuu pentru a nu se creea cocoloase. Treptat adaugam laptele caldut, amestecand incontinuu. Compozitia obtinuta se lasa la foc mic pana se ingroasa putin.
Papanasi cu branza si sos de vanilie pregatiti de Alina.