Cu un sos de unt şi lapte, în care adaugi din belşug trei tipuri de brânză, aceste macaroane sunt reţeta perfectă pentru fericire!
Ingrediente:
300 g macaroane
2 linguri de unt
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
2 linguri făină
400 ml lapte
150 g mozzarella tare
150 g cheddar
150 g gouda sau caşcaval
sare, după gust
piper, după gust
Mod de preparare:
Fierbi macaroanele în apă clocotită cu sare, cu 1 minut mai puţin decât îţi indică instrucţiunile de pe pachet. Le scurgi şi le dai deoparte. Într-un vas antiaderent, topeşti untul, adaugi usturoiul şi făina şi amesteci bine cu un tel, apoi torni treptat laptele şi continui să amesteci. După ce a dat în clocot, adaugi, pe rând, cele 3 tipuri de brânză date prin răzătoarea mare, amestecând constant cu o lingură de lemn.
Adaugi pastele fierte şi omogenizezi compoziţia, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Stingi focul, dar mai laşi 5 minute în vas, să se întrepătrundă aromele şi pastele să absoarbă sosul. Serveşti calde.