Prima pagină » Culinar » Cum se fac cele mai cremoase macaroane cu brânză
Cum se fac cele mai cremoase macaroane cu brânză

Cum se fac cele mai cremoase macaroane cu brânză

29 mai 2020, 10:29,
în Culinar

Cu un sos de unt şi lapte, în care adaugi din belşug trei tipuri de brânză, aceste macaroane sunt reţeta perfectă pentru fericire!

Ingrediente:

300 g macaroane
2 linguri de unt
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
2 linguri făină
400 ml lapte
150 g mozzarella tare
150 g cheddar
150 g gouda sau caşcaval
sare, după gust
piper, după gust

Mod de preparare:

Fierbi macaroanele în apă clocotită cu sare, cu 1 minut mai puţin decât îţi indică instrucţiunile de pe pachet. Le scurgi şi le dai deoparte. Într-un vas antiaderent, topeşti untul, adaugi usturoiul şi făina şi amesteci bine cu un tel, apoi torni treptat laptele şi continui să amesteci. După ce a dat în clocot, adaugi, pe rând, cele 3 tipuri de brânză date prin răzătoarea mare, amestecând constant cu o lingură de lemn.

Adaugi pastele fierte şi omogenizezi compoziţia, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Stingi focul, dar mai laşi 5 minute în vas, să se întrepătrundă aromele şi pastele să absoarbă sosul. Serveşti calde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`