Prima pagină » Culinar » Cum se fac cele mai bune chifle pentru burger. Nu mai este nevoie să le cumperi

Cum se fac cele mai bune chifle pentru burger. Nu mai este nevoie să le cumperi

20 aug. 2024, 15:14,
în Culinar

Chiflele pentru burger se găsesc foarte ușor în comerț, însă cele făcute acasă se dovedesc a fi mult mai gustoase decât cele cumpărate. Ingredientele nu sunt multe și sunt la îndemâna oricui.

În cazul în care vreți să experimentați un burger făcut acasă, vă puteți ocupa chiar și de chifle. Nu sunt deloc greu de făcut, iar în mai puțin de o oră sunt gata. Iată rețeta de chifle pentru burger.

Rețetă de chifle pentru burger

Pentru aluat, veți avea nevoie de: 500 g faină 000, 50 g unt minim 82%, 100 g apă, 210 g lapte gras, 15 g drojdie proaspătă sau 4 g drojdie uscată, 22 g zahăr, 11 g sare, 1 ou. În plus, veți mai avea nevoie de 1 gălbenuș, 2 linguri de lapte, semințe de susan, de in, de floarea soarelui și sare neagră, pentru uns.

Începem prin a amesteca apa, laptele și untul, pe care le punem pe foc și le ținem până se topește untul, însă nu trebuie lăsat să fiarbă. După luăm de pe foc și lăsăm de răcit, până lichidul nu ne mai arde dacă punem degetul.

În acest timp, amestecăm 300 g de făină cu drojdia sfărmată și cu zahărul. Apoi adăugăm lichidul ușor răcit și amestecăm bine pentru a se omogeniza. Adăugăm apoi oul întreg. La final, adăugăm și restul de făină și frământăm aluatul lejer. Aluatul nu trebuie lăsat la dospit.

Pentru a modela formele, nu trebuie să smulgem cu pumnul pentru nu va mai crește uniform. Trebuie porționat cu ajutorul unei raclete sau al unui cuțit. Împărțim aluatul în două jumătăți, apoi în sferturi. Pentru o precizie mai bună, puteți lucra cu cântarul. Trebuie să obțineți 8 porții. O chifla va avea undeva intre 115 si 120 g.

Pregătirea aluatului

Luăm bucățică cu bucățică, timp în care restul vor sta acoperite cu folie de plastic pentru a nu se usca, și formăm discuri din ele. Trage, ușor de margine și aducem la mijloc. Procedăm așa de jur împrejur. În final, punem bila de aluat pe masă, cu partea lipită în jos, și o rotim în palme. Așezăm apoi pe hârtia de copt din tavă. Le lăsăm la dospit, acoperite, timp de 45 de minute.

După acest timp, vom vedea ca au crescut considerabil în volum. Cu ajutorul altei tăvi, apăsăm ușor chiflele cu ea pentru a nu fi prea bombate. Apoi, le ungem cu un gălbenuș frecat cu două linguri de lapte, doar pentru luciu, nu trebuie să aibă crustă.

Deasupra presărăm cu semințe de susan, in, floarea soarelui și sare neagră. După preferință, le puteți lăsa și simple. Le punem apoi la cuptorul preîncins, la 200 de grade, timp de 13-15 minute. Aceste chifle se pot folosi atât în rețete de burgeri, cât și ca pâine.

Veți vedea că aceste chifle pentru burger completează gustul perfect în preparate și sunt mult mai gustoase și mai fragede decât cele din comerț sau de la restaurant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024