Prima pagină » Turism » Info Turism » Cum se distruge turismul in SATU MARE. Bataia de joc la care sunt supuse baile cu cea mai buna apa termala din Romania
Cum se distruge turismul in SATU MARE. Bataia de joc la care sunt supuse baile cu cea mai buna apa termala din Romania

Cum se distruge turismul in SATU MARE. Bataia de joc la care sunt supuse baile cu cea mai buna apa termala din Romania

17 ian. 2016, 16:24,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:46839;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}
„Pot sa va spun ca din punctul meu de vedere s-au pierdut multi ani in care Satu Mare putea sa-si valorifice potentialul turistic. Aveti o zona bogata in apa termala dar si in traditii care s-au conservat foarte bine. La Satu Mare e un potential nevalorificat”, declara in martie 2013 fostul ministru al Turismului, Maria Grapini, dupa o vizita in judetul Satu Mare.
Grapini a fost socata cand a vizitat Baile Mihaieni si a vazut starea extrem de proasta in care se afla soseaua care face legatura cu drumul national Satu Mare- Zalau.
”Astept de la Consiliul Judetean un memoriu privind stadiul concret al lucrarilor de reabilitare a drumului spre Baile Mihaieni”, mai spunea atunci fostul ministru.
Au trecut aproape trei ani si pe drumul spre Baile Mihaieni nu sa miscat un deget. Nimeni, Consiliul Judetean sau Primaria Acas nu a facut nimic, iar turistii isi rup masinile in gropi. Si nu sunt putini. In sezon zilnic vin la Baile Mihaieni intre 1.000 si 1.800 de turisti, iar in extrasezon in jur de 2.000 pe saptamana, informeaza voceatransilvaniei.ro.
”Prin prezenta, va rugam sa ne acordati sprijinul dumneavoastra, in vederea reconditionarii drumului judetean DJ 195 B, intre ACAS si MIHAIENI, deoarece a devenit impracticabil, cu toate ca aceasta portiune dr drum este cuprinsa in Planul de Dezvoltare al Judetului Satu Mare, solicitam sa fie trecut ca lucrare prioritara. Mentionm faptul ca DJ 195 B constituie ca infrastructura un element indispensabil in activitatile cu caracter social ( pentru cetatenii din satul Mihaieni), economic (firme care aprivizioneaza satul ) si turistic (acesta facand traversarea spre un important punct turistic ”BAILE TERMALE MIHAIENI, car epe langa veniturile ce le aduce se bucura de notorietate din partea judetelor limitorfe). Alaturaat atasam cele 2747 de adeziuni care demonstraza sorinta unanima a concetatenilor nostrii, in ceea ce priveste dezvoltarea si interesul manifestatfata d ecomuna noastra”, se arata intr-un memoriu transmis de Primaria Acas prefectului Eugeniu Avram si presedintelui Consiliului Judetena Satu Mare, Adrian Stef.
Memoriul a fost transmis in 10 martie 2015, dar cei doi nu au raspuns nici acum dupa aproape un an. Reabilitarea drumului nici nu a fost pusa in discutie.
Patronul Bailor Mihaieni, Alexandru Orosz, spune ca multi clienti i-au spus ca nu mai vin la strand din cuza drumului foarte prost.
”Am simtit si pe pielea noastra, au scazut numarul clintilor”, spue Alexandru Orosz.
Asta, desi an de an au continuat investitiile in Baile Mihaieni, fiind construite noi bazine si a crescut si numarul de camere la hotelul de aici.
”E o rusine pentru Romania. Sa nu poti face 3 km de drum spre o zona turistica ?”, acuza turistii.
Mihaieni este un sat din comuna Acas, judetul Satu Mare. Apa termala de la Mihaieni este un dar pentru sanatate, contine bicarbonat, clor, sodiu si calciu. Strandul se intinde pe 10 hectare, intr-un loc linistit cu mult spatiu verde. Aici sunt trei bazine cu apa termala, parcuri pentru copii, sauna, etc.
Potentialul turistic al comunei Acas este imens, dar prea putin valorifcat. Aici se mai gasesc si Baile Acas, dar si o celebra biserica reformata, unica din lume pe care se gaseste o semiluna. Daca mai trebuie mentionat, apa termala este minunata!
Apa termala din zona Acas-Mihaieni este considerata de specialisti ca avand proprietati curative, mult peste apa termala de la Baile Felix sau Hajdúszoboszló.
Merita macar o data-n viata sa experimentezi asa ceva. Nemai vorbind de efectele specifice terapeutice, iti da o senzatie imediata de relaxare si usurare pe care cu greu o uiti. Si in periaoda sarbatorilor de iarna e o aglomeratie inimaginabila, locurile fiind rezervate cu mult timp inainte. Se pare ca senzatia de a sta in apa fierbinte si a privi fulgii de zapada cum cad e unica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *