Prima pagină » Radio » Actualitate » Cum se curăță ușor o tigaie arsă. Trucuri pentru a scăpa de grăsimea arsă de pe aragaz și din cuptor
Cum se curăță ușor o tigaie arsă. Trucuri pentru a scăpa de grăsimea arsă de pe aragaz și din cuptor

Cum se curăță ușor o tigaie arsă. Trucuri pentru a scăpa de grăsimea arsă de pe aragaz și din cuptor

20 nov. 2020, 10:15,
în Radio

Cum se curăță o tigaie arsă. Orice gospodină știe că o tigaie arsă este greu de curățat și necesită efort și soluții sau detergenți speciali. De asemenea, și grăsimea arsă de pe aragaz sau din cuptor ne dă multe bătăi de cap după ce gătim. Din fericire există destule soluții simple pentru a remedia aceste probleme fără a fi nevoie să cheltuim mult pe soluții de curățare.

La fiecare tigaie sau cratiță nouă, una dintre nemulțumiri este să că după câteva utilizări acestea arată ca și când ar fi moștenite de la străbunica. După ce prăjim ceva, rămâne în urmă o crustă groasă de arsură. Astfel, putem investi în diferite soluții de curățare ori putem să le curățăm foarte eficient cu soluții naturale.

Pentru tigăi fără pete, care să-și recapete strălucirea de odinioară, există o multitudine de soluții naturale, care practic nu costă nimic. Tigăile arse devin impecabil de curate dacă folosim soluții pe bază de apă, sare grunjoasă, lămâie, bicarbonat de sodiu, oțet sau chiar zeamă de cartof. Avantajul acestor soluții este că sunt „blânde” și mai prietenoase și cu sănătatea noastră.

Cum se curăță o tigaie arsă cu ajutorul unui cartof

Așadar, una dintre soluțiile de curățare a arsurii de pe tigaie, care este și ieftină, constă în folosirea unui cartof și a bicarbonatului de sodiu. Sucul de cartof în contact cu bicarbonatul de sodiu curăță extrem de bine! dar iată cum trebuie să procedăm. În primul rând, se ia un cartof mare, se taie pe jumătate și se înmoaie în bicarbonat de sodiu.

Se șterge tigaia cu respectiva jumătate de cartof. În unele locuri va trebuie să depui puțin mai mult efort, dar rezultatele nu vor întârzia să apară. Se procedează în acest fel până când tigaia este curată. Din când în când, se mai înmoaie cartoful în bicarbonat de sodiu. Această metodă dă rezultate foarte bune și pentru a curăța depunerile de grăsime de pe aragaz și veselă.

Trucuri pentru curățarea grăsimii arse de pe aragaz și din cuptor

Nu mai e un secret că bicarbonatul de sodiu este un produs de curățare ideal datorită calităților sale de albire. Acesta poate fi folosit cu succes și la curățarea aragazului și a cuptorului, dar și la îndepărtarea petelor de pe aceste suprafețe.

Pentru un rezultat eficient se amestecă bicarbonat cu apă, oțet alb și zeamă de lămâie. Apoi, sarea este eficientă pentru curățarea petelor de mâncare din cuptor. Se pune sare și puțină apă direct pe pată și se lasă să acționeze timp de câteva minute. Apoi se îndepărtează cu apă călduță și un burete ușor abraziv.

Pentru o curățare rapidă, amestecă o lingură de sare cu sucul obținut de la o jumătate de lămâie. Sucul de lămâie ajută la îndepărtarea mirosurilor neplăcute din cuptor și la curățarea suprafețelor murdare.

Cuptorul ar trebuie curățat cel puțin o dată pe lună sau după fiecare 4-5 utilizări. Ține minte că petele de grăsime se curăță mai ușor când cuptorul este călduț. Pentru asta pulverizează în interior apă caldă, apoi presară un strat fin de bicarbonat de sodiu sau sare. După 20-30 minute folosește un burete abraziv pentru a curăța bine peretii cuptorului. La final, șterge toată suprafața cu un burete îmbibat în oțet alb și apă.

Grătarele de la aragaz și cuptor se curăță cu amoniac

Grătarele cuptoarelor sau de la aragaz pot fi curățate cu ajutorul vaporilor de amoniac. Folosește un lighean în care ai turnat apă caldă și o ceșcuță cu amoniac. Se lasă grătarele în soluție timp de câteva zeci de minute. Ai grijă însă ca bucătăria să fie bine ventilată pentru că mirosul de amoniac este periculos.

Așadar, cu ajutorul acestor sfaturi vei ști de-acum înainte cum se curăță o tigaie arsă ori aragazul și cuptorul de resturile de mâncare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024