Prima pagină » Radio » Actualitate » Cum se curăţă maşina de zăpadă și ce trebuie să conțină trusa pentru urgențe neprevăzute
Cum se curăţă maşina de zăpadă și ce trebuie să conțină trusa pentru urgențe neprevăzute

Cum se curăţă maşina de zăpadă și ce trebuie să conțină trusa pentru urgențe neprevăzute

18 ian. 2021, 15:37,
în Radio

Orice șofer responsabil trebuie să se pregătească temeinic iarna și este important să știi cum se curăţă maşina de zăpadă, pentru a evita unele probleme neprevăzute. Se știe că în sezonul rece există mulți factori care pot influența funcționarea mașinii și nimeni nu își dorește o călătorie cu surprize neplăcute. Însă e bine să fii oricând pregătit pentru un astfel de eveniment și să ai cu tine o trusă de urgență.

În sezonul rece, zăpada şi gheaţa pot ajunge să îți deterioreze maşina, dacă nu ştii cum să o cureţi. Iar datul zăpezii de pe autoturism poate deveni o misiune destul de neplăcută mai ales pentru șoferii comozi, ca să nu spunem leneși. Însă acest lucru trebuie făcut pentru a nu-i pune în pericol pe ceilalți participanți la trafic.

Cum se curăţă maşina de zăpadă

În continuare vă prezentăm câteva sfaturi folositoare pentru această iarnă. Iată așadar cum vă puteţi curăţa maşina după o ninsoare abundentă. După ce vă îmbrăcați gros ca să faceți faţa zăpezii şi frigului, aveți nevoie de:

  • lopată de plastic
  • mătură cu perii moi
  • racletă pentru parbriz şi geamuri
  • un prosop vechi (opţional)

Începeţi să îndepărtaţi zăpada din jurul maşinii cu ajutorul lopeţii. Apoi îndepărtaţi zăpada de pe maşină, cu ajutorul măturii. De asemenea, îndepărtaţi gheaţa de pe parbriz şi geamuri, cu ajutorul racletei. Totodată, e bine să verificați și sub capotă, pentru că după un viscol serios, zăpada poate intra la motor. În acest caz, deschideţi capota, îndepărtaţi zăpada, uscaţi firele de contact şi lăsaţi capota deschisă pentru că vântul să usuce motorul.

Apoi verificaţi şi curăţaţi şi tuburile de lichid pentru parbriz, pentru ca acestea să funcţioneze în mod normal. Încercaţi să deschideţi uşa, dacă încuietoarea nu este îngheţata, intraţi în maşină şi porniţi căldura şi sistemul de dezaburire, pentru a dezgheţa parbrizul şi geamurile. Înainte de a pleca cu maşina, daţi drumul la căldură şi aşteptaţi ca aceasta să se încălzească.

Ce trebuie să aveți neapărat pentru urgențe neprevăzute

Cel mai important lucru, pe care trebuie să-l aveţi în maşină este o trusă medicală de prim ajutor. Aceasta o puteţi cumpăra ca atare sau o puteţi alcătui voi înşivă. Din aceasta nu trebuie să lipsească: pansament, leucoplast, soluţie dezinfectantă, calmante și alcool sanitar. De asemenea, aveți nevoie de unguente pentru arsuri, o pensetă, o foarfecă şi mănuşi de latex sau cauciuc. Un alt lucru foarte important în sezonul rece este o trusă de scule. Ea trebuie să conţină o şurubelniţă, chei de diferite mărimi, un ciocan, un cric și bandă adezivă. De asemenea, sunt necesare cabluri de curent, cablu de tracţiune şi un cuţit mic.

E bine să aveți și câteva perechi de şosete, dar și cel puţin două pături. Acestea vă vor ţine de cald şi va ajuta să evitaţi hipotermia, în caz că sunteţi blocaţi în zăpadă, timp îndelungat. De asemenea este indicat să aveţi nişte lanterne şi baterii în maşină, în caz că rămâneţi în până noaptea. Astfel vă puteți semnaliza prezenta în întuneric. Nu uitaţi să împachetaţi alimente neperisabile şi hrănitoare. De preferat ar fi batoanele proteice, ciocolată dar și apă, în caz că rămâneţi blocaţi în zăpadă. E important să aveți și o lopată de zăpadă, dar și lumânări și o brichetă, pentru a putea topi zăpada, dacă rămâneţi fără apă potabilă.

Așadar, este foarte important, în sezonul rece, să știți cum se curăţă maşina de zăpadă, dar și să aveți cu dvs. ceea ce e necesar în cazul unei deplasări mai lungi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 noiembrie 2024
02 noiembrie 2024