Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:76303;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Ceaiul de ghimbir reduce balonarea si flatulenta, calmeaza simptomele indigestiei si diareei si regleaza tranzitul intestinal. In plus, ghimbirul are un puternic efect antispatic si protejeaza mucoasa gastrica. Poate fi consumat si dupa mesele grele, bogate in proteine si carbohidrati, sau in cazul persoanelor cu o digestie lenta si dificila.
Ceaiul de ghimbir intareste sistemul imunitar prin concentratia de antioxidanti si substante active. Ghimbirul este bogat in potasiu, zinc, calciu si magneziu si vitaminele B6, C si D.
Este important sa stii ca ghimbirul reduce semnificativ stresul si oboseala, unii dintre cei mai mari dusmani ai unui sistem imunitar sanatos.
Adauga 2 lingurite de suc de lamaie in ceaiul tau de ghimbir si vei obtine o potiune magica pentru imunitate, pe care o poti folosi regulat pe toata durata sezonului rece.
Cum se prepara:
Se ia o radacina proaspata, cruda, curata, de ghimbir si se taie 4-5 felii foarte subtiri, care se pun intr-o cana. Se toarna apa foarte calda, dar nu fiarta, peste feliile de ghimbir si se acopera cana timp de 5-10 minute. Se strecoara ceaiul si se adauga 1-2 linguri de miere si/sau lamaie.
Daca bei o cana de ceai de ghimbir inainte de fiecare masa vei pune in miscare enzimele digestive. Poti, de asemenea, sa bei o cana inainte de a te culca, pentru ca acesta sa-si faca efectul cat timp tu dormi, deoarece cand te duci la culcare metabolismul lucreaza mai incet decat in timpul zilei si aceasta bautura te ajuta sa arzi calorii si cand nu faci nimic.
Daca bei acest ceai in fiecare seara si dimineata, imediat dupa ce te-ai trezit, faci cateva exercitii cardio, timp de 30 de minute, vei observa primele efecte intr-un timp foarte scurt.