Cireşele conservate cu scorţişoară şi portocale sunt uşor de preparat şi foarte gustoase. Sunt ideale pentru diverse prăjituri.
Ingrediente:
- 300 grame zahăr brun
- 150 ml vin de Porto
- 5 grame scorţişoară
- sucul şi coaja rasă de la o portocală
- 350 grame cireşe
Mod de preparare:
Sterilizează un borcan de 735 ml în apă clocotită, timp de câteva minute. Usucă apoi bine borcanul cu un prosop curat. Într-o cratiţă, amesteca zaharul cu vinul Porto şi scorţişoară. Adaugă coajă de portocală şi amesteca. Adaugă apoi şi zeama de portocală şi mai toarnă şi 150 ml de apă.
Lasă pe foc până dă în clocot, amestecând continuu până când zaharul se dizolvă complet. Fă focul mai mic şi mai lasa pe foc până când sosul se întăreşte. Ia de pe foc şi lasă să se răcească complet.
Spală cireşele, scoate sâmburii şi adaugă-le în borcaan. Toarnă peste ele siropul răcit. Sigilează şi depozitează într-un loc răcoros. Cireşele conservate cu scorţişoară şi portocale se servesc la diverse prăjituri şi deserturi.