Prima pagină » Cancan ultimă oră » Cum se calculează vârsta unei pisici în ani umani: Ghid complet pentru proprietarii de feline

Cum se calculează vârsta unei pisici în ani umani: Ghid complet pentru proprietarii de feline

17 oct. 2024, 23:41,
Redacția BZI în Cancan ultimă oră

Cum se calculează, de fapt, vârsta unei pisici în ani omenești. Mulți au făcut calculul complet greșit până acum, e diferit de al câinilor

De la vârsta de 2 ani, pisica ajunge la maturitate, iar curba vârstei sale devine lineară. Astfel, fiecare an din viața ei este echivalent cu aproximativ 4-5 ani în termenii umani. Spre exemplu, o pisică de 10 ani are o vârstă umană de aproape 56 de ani.

Aceste valori sunt estimative și ne ajută să ne facem o idee despre vârsta pisicuțelor noastre. Este important de subliniat că unele feline pot părea tinere chiar și la o vârstă înaintată, în timp ce altele, mai tinere, pot manifesta un comportament destul de leneș și uneori dezvoltă un aspect mai matur.

Până la ce vârstă poate trăi o pisică?

Durata de viață a unei pisici depinde de numeroși factori. De exemplu, mediul în care trăiesc, modul în care sunt îngrijite, bolile pe care le au și hrana pe care o consumă. Vizitele regulate la medicul veterinar sunt foarte importante pentru a avea o pisică sănătoasă. Mai mult, un mediu în care să aibă activități în permanență contribuie la menținerea ei într-o condiție fizică exemplară.

În medie, aceste feline trăiesc între 10 și 15 ani, adică pot ajunge la vârsta de peste 75 de ani. Depinde dacă sunt ținute afară sau în casă, pisicile se pot adapta la mediul de trai. De exemplu, pisicile crescute la curte se pot răni mai repede sau pot lua diferite boli care le reduc durata de viață.

Există pisici care trec și de vârsta de 17-18 ani, adică peste 84 de ani umani, Flossie fiind cea mai bătrână pisică din lume, cu aproape 27 de ani. Flossie are echivalentul vârstei de 120 de ani în ani omenești, potrivit Guinness World Records.

Pisicile sunt deja considerate bătrâne de la vârsta de 11 ani, atunci când apar primele semne de schimbare a blănii. Atunci când ajung la bătrânețe, ele devin mult mai calme și încep să doarmă mai mult decât de obicei, dar au și diverse nevoi speciale. De exemplu, felinele vârstnice trebuie să se hrănească cu mâncare specială, ușor de mestecat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025