Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Cum se bea corect sucul de sfecla rosie? Vezi si care ii sunt contraindicatiile
Cum se bea corect sucul de sfecla rosie? Vezi si care ii sunt contraindicatiile

Cum se bea corect sucul de sfecla rosie? Vezi si care ii sunt contraindicatiile

30 mart. 2021, 14:49,
în Sanatate

Pentru a obține un beneficiu maxim din sucul de sfeclă, trebuie să știi cum să-l bei corect. Sucul de sfeclă proaspăt stors are un efect foarte puternic asupra organismului, de aceea nu este recomandat să îl beți imediat după preparare, deoarece poate provoca vărsături, diaree, amețeli sau orice altă reacție negativă.

Respectând regulile simple de producere a sucului, puteți evita efectele secundare nedorite și vă puteți bucura de toate beneficiile acestei rădăcini.

Stoarceți sucul de sfeclă, asigurându-vă că îl lăsați să stea la frigider timp de 2 ore, fără a închide recipientul cu un capac. Îndepărtați spuma formată, turnați sucul într-un alt recipient și aruncați sedimentul. Începeți să beți sucul în porții mici, dacă este prima dată când îl beți: începeți cu o linguriță, crescând treptat.

Cel mai bun mod de a consuma suc de sfeclă este să-l amesteci cu suc de morcovi sau mere. În acest caz, acțiunea sa se înmoaie, iar organismul il tolerează mai bine, obținând toate beneficiile fără consecințe neplăcute. Mai întâi încercați să luați o lingură de suc de sfeclă și 10 linguri din orice alt suc, crescând treptat cantitatea de suc de sfeclă, cu o portabilitate bună, diluați-l într-un raport de unu la patru sau de unu la trei.

Folosiți nu numai suc de morcovi și mere, adăugați castravete, varză, roșii, dovleac, suc de dovlecei separat sau în combinație. Experimentați, schimbați combinația de sucuri, astfel încât să găsiți un raport sigur pentru corp și să obțineți beneficiul maxim din acesta.

Bea suc de sfeclă de 2-3 ori pe săptămână timp de 20-30 de minute înainte de mese sau între mese. În alte zile, adăugați legume proaspete, fierte, care conțin fibra de care aveți nevoie pentru intestine, ceea ce sucurile nu au.

Cum se face sucul de sfeclă

Pregătirea sucului de sfeclă acasă nu este dificilă. Dacă aveti un storcător în casă, atunci acest proces nu va dura mai mult de cinci minute. Dacă nu aveți storcător, luați un tifon și o răzătoare mai mică, plastic de mai buna calitate, astfel încât sucul să nu se oxideze la contactul cu metalul.

Luați o sfeclă puternică, intens colorată și fără dungi albe. Înainte de a prepara sucul, clătiți-o bine, curățați-o, tăiați-o în bucăți și produceti cantitatea dorită de suc. Lăsați recipientul cu suc să se așeze. După două ore, stoarceți sucul din celelalte legume, amestecați în raportul potrivit cu sucul de sfeclă și beți.

Contraindicatiile sucului de sfecla rosie

Cel mai adesea, efectele nocive ale sucului de sfeclă sunt legate de intoleranța corpului și, dacă după fiecare aport, chiar și la o cantitate mică de suc, aveți arsuri la stomac, greață, amețeli, slăbiciune, renunțați la el și mâncați doar sfeclă fiartă. Există contraindicații:

urolitiaza și boala biliară,
boală de rinichi
diabet zaharat
colită ulcerativă și diaree,
aciditate crescută a sucului gastric,
ulcer peptic și ulcer duodenal,
artrita reumatoida,
osteoporoză

Persoanele cu tensiune arterială scăzută trebuie sa consume suc de sfecla cu atentie, să isi monitorizeze constant tensiunea.

Amintiți-vă regula principală: ascultati-va corpul și nu depășiti doza zilnică de suc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *