Prima pagină » Magazin » Cum se alege rochia de mireasă perfectă? Silueta și alți factori de luat în calcul
Cum se alege rochia de mireasă perfectă? Silueta și alți factori de luat în calcul

Cum se alege rochia de mireasă perfectă? Silueta și alți factori de luat în calcul

23 sept. 2021, 14:26,
în Magazin

Femeile visează la momentul nunții cu mult timp înainte ca iubiții lor să le ceară în căsătorie. Visul de a fi mireasă este purtat de orice femeie în suflet, încă de la primii fiori ai iubirii. Iar atunci când este adresată marea întrebare, este necesar să se stabilească toate detaliile cu privire la organizarea nunții. Unul dintre cele mai importante este rochia de mireasă.

Înainte de a achiziționa rochia de vis, orice viitoare mireasă trebuie să țină cont de mai multe aspecte, pentru ca totul să fie cât mai aproape de perfecțiune.

Tipurile de siluete – factor esențial pentru achiziționarea rochiei de mireasă

Iată câteva repere de alegere a rochiei de mireasă, în funcție de silueta viitoarei mirese.

Silueta măr este cea cu forme voluptoase, pline, ce adesea vine cu un bust amplu, picioare frumos conturate și glezne fine. La acest tip de siluetă se potrivește perfect o rochie de mireasă cu corset. În ceea ce privește materialele, sunt recomandate cele fluide și cu texturi ușoare.

Silueta triunghi inversat seamănă cu forma unei căpșuni, însemnând umeri lați și șolduri mici, uneori cu picioare subțiri și cu un bust generos. În acest caz, sunt recomandate modele de rochii de mireasă cu topul cât mai mulat și fustă voluminoasă, menită să echilibreze partea de sus.

Silueta dreptunghiulară este caracterizată de șolduri drepte și de o linie a umerilor aproximativ egală cu cea a șoldurilor, neavând o definire a taliei prea vizibilă. Femeile care au această siluetă pot alege rochii cu volane, mâneci bufante sau fronseuri.

Silueta de tip pară sau triunghiulară se caracterizează prin șolduri late și umeri, talie și bust mici. Se pot alege rochii tip sirenă sau rochii A-line, care se așază perfect pe corp sau rochii în stil empire/grecesc, dar cu talia accentuată.

Silueta de tip clepsidră este una dintre cele mai apreciate, fiind o siluetă armonioasă și bine proporționată. Fetele cu această siluetă au circumferința bustului și a șoldurilor aproximativ egală, iar talia este cel mai îngust punct. De asemenea, umerii sunt rotunzi, sânii au dimensiuni medii și șoldurile sunt curbate. Viitoarele mirese pot achiziționa rochii cu un decolteu ușor accentuat, care să scoată în evidență formele corpului.

Stabilirea bugetului

Chiar dacă nu este prea plăcut ca viitoarea mireasă să se gândească la un buget pentru rochia mult dorită, aceasta trebuie să stabilească o sumă maximă pe care este dispusă să o aloce achiziționării rochiei. Având în vedere sutele de modele de rochii de mireasă disponibile, aria de căutare se poate restrânge considerabil după stabilirea unui buget.

Rochia trebuie comandată din timp

Există cazuri în care durează câteva luni pentru ca rochiile de mireasă să fie gata. Mai mult, miresele pot avea nevoie de anumite ajustări ale rochiei, ceea ce înseamnă că este necesară o anumită perioadă de timp până când rochia ajunge la forma ideală. De aceea, viitoarelor mirese li se recomandă să își facă o programare cât mai repede la atelierul dorit.

Unde se găsesc rochii de mireasă pentru toate gusturile, care să se potrivească siluetei și să îndeplinească toate criteriile amintite anterior? Pe platforma online Eleganța Miresei există o gamă variată de rochii de mireasă, perfect concepute pentru fiecare tip de siluetă, materialele fiind de calitate superioară și prețurile avantajoase. Alegând rochia de mireasă perfectă, orice femeie se va simți specială în ziua nunții sale!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`