Prima pagină » Magazin » Cum se aleg corect produsele cosmetice pentru mame și bebeluși?

Cum se aleg corect produsele cosmetice pentru mame și bebeluși?

21 iun. 2022, 10:13,
în Magazin

Există anumite probleme cu care femeile se confruntă după naștere. Acestea pot fi oboseala constantă,  durerile, problemele cu spatele, pieptul și pielea. Fondul hormonal al femeii se schimbă foarte mult în timpul sarcinii și după naștere, iar asta produce anumite probleme, cum ar fi de exemplu tulburările de memorie. Asta se întâmplă imediat după naștere, apoi treptat, memoria revine la normal.

Ce nemulțumiri, legate de aspectul pielii, au femeile după naștere?

Conform dermatologilor, femeile își exprimă uneori frustrarea cu privire la modul cum arată pielea lor după naștere. Ele au anumite probleme legate de slăbit, acnee, vergeturi, hiperpigmentare. Toate acestea le afectează starea de dispoziție, pentru că le ia din strălucire și frumusețe.

Dermatologii recomandă femeilor să-și îngrijească mai mult pielea, să folosească produse de înaltă calitate pentru îngrijire, pentru frumusețe și sănătate. Ele trebuie să se concentreze pe curățarea, hidratarea și hrănirea pielii. Asta înseamnă să folosească produse diferite precum sunt:

  • Produsele de îngrijire specială pentru cicatrice și vergeturi
  • Șervețele pentru curățare
  • Ulei de corp și față
  • Balsam pentru refacerea lipidelor împotriva iritațiilor și mâncărimilor
  • Gel de duș calmant și protector
  • Ulei pentru prevenirea apariției vergeturilor
  • Balsam calmant și reparator și altele.

Pentru a îmbunătăți aspectul tenului se recomandă o cremă hidratantă, care menține intactă bariera de umiditate și care nu modifică echilibrul pH-ului. Aceasta va reduce riscul de roșeață și iritații pe piele.

O altă problemă a femeilor sunt vergeturile. Acestea nu vor dispărea prea ușor sau complet după naștere, dar după câteva luni, ele se pot estompa foarte mult, mai ales dacă se folosește pentru masaj o cremă pentru combaterea acestora. Femeile care sunt foarte deranjate de pigmentarea vergeturilor pot utiliza diferite loțiuni, creme și uleiuri de piele, care hiratează tegumentul și fac vergeturile să fie mai puțin vizibile.

În ziua de azi se folosesc și terapii mai costisitoare, cum sunt chirurgia plastică și terapia cu laser pentru îndepărtarea vergeturilor. Totuși, dermatologii recomandă femeilor să aleagă mai întâi metode mai simple, să folosească loțiuni și creme de calitate, care au vitamina A, pentru că acestea pot reduce în mod eficient vergeturile.

După naștere se spune că unele femei au și tulburări ale sistemului endocrin, care afectează aspectul pielii pe picioare. Aceste femei ar trebui să apeleze la ajutorul unui dermatolog pentru a urma un tratament. În astfel de cazuri sunt eficiente suplimentele de vitamine, mai ales acelea care conțin vitaminele A, C și E.

Cum trebuie să fie produsele pentru bebeluși, pe care mamele ar putea să le folosească?

Din diferite motive, mămicile și-au dorit mereu să-și răsfețe bebelușul cu cele mai frumoase hăinuțe, accesorii, jucării, dar și cu cele mai bune produse de îngrijire a pielii – loțiuni și balsamuri. Aceste produse trebuie să fie de înaltă calitate, liniștitoare, fără parfumuri.

Există anumite produse pentru bebeluși, gravide și mame care alăptează ce sunt special create pentru pielea sensibilă, pentru față și corp. În general cremele hidratante pentru bebeluși trebuie să fie fără parfum, fără colorant artificial și alte substanțe iritante. Pielea bebelușului este foarte sensibilă și de aceea produsele trebuie să aibă o formulă blândă în care mamele să aibă încredere, deci să fie sigure și de foarte bună calitate.

Cele mai populare produse sunt șervețelele pentru bebeluși care sunt atât de necesare îngrijirii pielii. Astfel de produse fără parfum pot fi folosite și de mămici, pentru piele, chiar și pentru demachiere.

Vara sunt necesare pentru mame și produse cu o bună protecție solară, care sunt foarte importante pentru piele, sunt un aliat în frumusețe. Sunt recomandate produse cu protecție solară pentru față cu SPF 50.

Există și produse de vară pentru copii, cum ar fi de exemplu:

  • Bioderma pentru protecție solară pentru copii cu SPF 50+
  • Spray pentru protecție solară pentru copii SPF 50+.

Majoritatea mamelor caută în ziua de azi biberoane sau tetine care sunt mai bune în ceea ce privește hrănirea bebelușului cu lapte. În ziua de astăzi, există mai multe tipuri de biberoane, ca de exemplu: biberoane anticolici cu gât larg, biberoane cu gât unghiular, biberoane de sticlă, biberoane care imită sânii, biberoane tetine din silicon și multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *