Prima pagină » Magazin » Cum schimbi atmosfera dintr-o cameră cu bani puțini – cele două trucuri de amenajare pe care să le aplici
Cum schimbi atmosfera dintr-o cameră cu bani puțini – cele două trucuri de amenajare pe care să le aplici

Cum schimbi atmosfera dintr-o cameră cu bani puțini – cele două trucuri de amenajare pe care să le aplici

21 feb. 2024, 11:49,
în Magazin

Să amenajezi un spațiu nu e treabă ușoară, iar micile detalii fac cu adevărat diferența. Mai ales atunci când încerci să reamenajezi o anumită cameră din casă, dar fără să o renovezi de la zero. Nu trebuie să recurgi la o renovare totală, trebuie doar să ai răbdare și să cauți pe internet diferite elemente sau chiar idei de amenajare.

La fel cum îți faci un plan înainte de a începe orice proiect, trebuie să faci același lucru și acum. Mai întâi, ar trebui să îți stabilești un buget în care chiar să te încadrezi. Încearcă să te gândești la câți bani ești dispus să investești în acest proiect. După ce ai făcut toate calculele, urmează partea cea mai plăcută, dar și mai dificilă. Trebuie să te așezi comod și să cauți diverse referințe pe net. Fie că găsești un tapet cu un model interesant care-ți place, o nuanță interesantă pentru pereți sau diferite corpuri de iluminat care îți captează atenția, toate sunt importante și ar fi bine să le salvezi undeva. Pe scurt, tot ce ai de făcut este să împrumuți și să descoperi idei interesante și creative de amenajare.

Dacă în timp ce citeai, te-ai gândit la o cameră din casa ta care ar avea nevoie de câteva schimbări și ai deja în minte un buget estimativ, atunci te sfătuim să rămâi până la final. De ce? Pentru că în acest articol vom discuta despre câteva mici detalii prin care să transformi complet o cameră, dar și cum îi poți da acel ceva. Așadar, vezi ce idei poți împrumuta din articol, pentru că nu-i cu supărare.

Variante ieftine și de efect – vopseaua și tapetul

Primele variante care are au un impact destul de notabil asupra unei camere sunt vopseaua și tapetul. Pentru a înțelege cu adevărat cât de mult pot schimba ele o cameră, hai să facem un exercițiu de imaginație. Să presupunem că până acum ai avut un dormitor cu pereți albi. Așadar, te hotărăști să vopsești toți pereții crem și gri, care, întâmplător, este o combinație destul de populară acum. Ce ai obținut? Doar prin aceste două culori pe pereți o să reușești să spargi monotonia și să aduci un suflu nou camerei.

În ceea ce privește tapetul, situația este destul de similară. Cu un tapet poți să faci mult mai multe decât ai face cu vopseaua. De ce? Pentru că atunci când alegi un tapet, ai o varietate mult mai mare de opțiuni. Există o gamă largă de modele din care poți alege, iar dacă nu găsești nimic care să îți placă, poți să îți imprimi propriul model.

Atât vopseaua, cât și tapetul sunt opțiuni foarte accesibile din punct de vedere financiar, cu prețuri relativ similare pe piață. Așa că, indiferent de ceea ce vrei, fie vopsea, fie tapet, o să reușești să faci ceva wow în cameră la costuri relativ scăzute.

Corpurile de iluminat și cum pot schimba toată camera

Acum că am văzut câte poți face doar cu vopseaua și tapetul, hai să vedem cum și cât schimbă corpurile de iluminat o cameră. Dacă anterior am luat drept exemplu un dormitor, de data asta hai să vedem cum ar merge lucrurile în sufragerie.

Există o varietate mare de corpuri de iluminat, iar combinațiile și posibilitățile sunt numeroase. Facem alt exercițiu de imaginație, gândește-te la o sufragerie decorată în stil industrial, dar care are un candelabru foarte elegant. Indiferent de cât de frumos ar fi candelabrul, tot simți că nu-și are locul acolo. Așa că, ai grijă atunci când îți alegi corpul de iluminat, deoarece poate schimba complet o cameră.

În cazul unei sufragerii în stil elegant, cel mai potrivit corp de ilumiant este candelabrul. Dacă vorbim de o sufragerie în stil industrial, cea mai bună alegere ar fi o lustră cu cablu lung și din metal. Ori, dacă ai destul loc și vrei ceva mai aparte, ai putea alege o lustră din leduri curbate.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`