Prima pagină » Radio » Actualitate » Cum scapi definitiv de buruieni. Astfel, vei avea o grădină curată
Cum scapi definitiv de buruieni. Astfel, vei avea o grădină curată

Cum scapi definitiv de buruieni. Astfel, vei avea o grădină curată

17 mart. 2021, 15:52,
în Radio

Cum scapi definitiv de buruieni? Aceasta este o problemă pentru toți proprietarii de grădini care se văd nevoiți să recurgă la erbicide. Și totuși nu este nevoie să recurgeţi din start la substanțe chimice pentru eliminarea buruienilor. Sunt destule metode naturale, prietenoase cu mediul, care vă ajută să scăpați de nedoritele buruieni.

Oricine știe că plivirea grădinii nu este o ocupație plăcută, fiind considerată mai degrabă un chin. Însă o astfel de activitate plictisitoare se poate transforma într-una plăcută dacă recurgi la unele metode eficiente de îndepărtarea buruienilor. Așadar, aceste plante dăunătoare pot fi eliminate prin metode blânde și prietenoase cu solul, care să nu-l umple de substanțe periculoase.

În primul rând, buruienile se deosebesc în funcţie de tipul de înmulţire: prin semințe sau rădăcini. Iar pentru a putea ține sub control creșterea buruienilor trebuie să ştiţi cărui tip aparţin. Astfel, se poate interveni cu metoda potrivită pentru tipurile de buruieni pe care le ai în grădină.

Cum e mai bine să scapi definitiv de buruieni

Chiar dacă nu e cea mai potrivită, metoda chimică este cea mai rapidă şi mai eficientă pentru îndepărtarea buruienilor. În acest caz, erbicidul care va fi folosit trebuie selectat în funcţie de tipul de buruiană ce trebuie distrus. Aceste substanţe chimice otrăvitoare afectează vegetaţia în diferite moduri, distingând între acţiunea selectivă şi cea continuă. Erbicidele selective ucid plantele parazite fără a afecta culturile de grădină.

Însă cum nu toată lumea este de acord cu folosirea substanțelor chimice, puteți apela și la metode populare pentru a elimina buruienile. Sarea dizolvata în apă, când intra în pământ, împiedică dezvoltarea buruienilor. Însă această metodă are și dezavantajul că va afecta și cultivarea altor plante. Astfel, metoda este folosită mai degrabă pentru a curăţa zona pe care punem gazon. Și oţetul este un bun pentru îndepărtarea buruienilor. Pentru a prepara o astfel de soluţie aveți nevoie de 30 ml de alcool, câteva picături de detergent de vase, 2 pahare de apă și  2 linguri de oţet. Pulverizaţi soluția peste buruieni.

Alte metode eficiente

O altă metodă presupune utilizarea unei lămpi de gaz. De obicei, buruienile răsar înaintea culturilor plantate și pot fi distruse cu ajutorul flăcării. După asta se recomandă udarea solului. De asemenea se mai practică tunderea buruienilor. Prin aceasta, buruienile vor pierde din energie pentru a se reface și astfel pier de la sine.

Se mai poate utiliza și țuica dizolvată în apă, într-o proporție de 1:6,5. Prelucrarea solului cu soluție de țuică este recomandată cu o lună înainte de semănat. Prin aceasta este stimulată creșterea buruienilor, care se vor dezvolta foarte rapid și vor putea fi plivite cu ușurință. Grădinarii experimentați afirmă că această metodă își poate păstra efectul pentru câteva sezoane.

Însă până la urmă fiecare decide cum e mai bine să scapi definitiv de buruieni și apelează la ce metodă crede de cuviință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *