Prima pagină » Radio » Actualitate » Cum scapi de riduri și cicatrici cu două ingrediente naturale
Cum scapi de riduri și cicatrici cu două ingrediente naturale

Cum scapi de riduri și cicatrici cu două ingrediente naturale

31 aug. 2020, 08:42,
în Radio

Cum scapi de riduri și cicatrici. Ridurile sunt o consecință a procesului natural de îmbătrânire, care se manifestă la nivelul pielii. Ca semne specifice amintim pierderea elasticității, accentuarea liniilor de expresie și pigmentarea tenului. Însă apariția lor înainte de vreme poate fi prevenită și chiar ținută sub control un timp mai lung.

Ridurile pot apărea înainte de vreme ca urmare a unui stil de viață nu tocmai echilibrat. Factorii care grăbesc îmbătrânirea tenului sunt expunerea prelungită la soare, dar și lipsa unei hidratări corespunzatoare. Mai mult, prea puține ore de somn, o dietă săracă în nutrienți, consumul de tutun și alcool contribuie și ele la apariția ridurilor.

Este binecunoscut faptul că cel mai bun tratament antirid este, de fapt, cel preventiv. Însă alegerea unor produse și tratamente corecte nu este suficientă pentru a preveni apariția lor. Ca regulă de bază ar trebui să adoptăm un stil de viață sănătos. Iar asta înseamnă o alimentație bogată în fructe și legume dar și o hidratare corespunzătoare. De asemenea, avem nevoie de exercițiu fizic, un somn odihnitor, evitarea dietelor drastice și a excitanților (tutun, alcool).

Cum scapi de riduri și cicatrici

Aceste urme inestetice sunt totuși o dovadă a capacității uluitoare de vindecare a pielii și pot fi îndepărtate. Fie că apar în urma unui traumatism, operații sau a unor probleme ale pielii, cicatricile sunt o neplăcere cu care ne putem confrunta la un moment dat în viaţă. Deși dizgrațioase uneori, sunt un exemplu al felului uimitor în care pielea se vindecă.

Și așa cum bine știm cu toții, este mult mai ușor și chiar ieftin să prevenim decât să tratăm. Din nefericire, cicatricile nu pot fi evitate, așa cum se poate face în cazul ridurilor, însă pot fi tratate şi vindecate. Iar în cele ce urmează vă prezentăm un remediu natural, care se obţine din combinaţia a numai două ingrediente.

Acest produs naturist se obține din miere de albine și scorţişoară. Atenție, însă, ambele trebuie să fie bio. Amestecă câte o linguriţă din fiecare ingredient şi aplică crema obținută pe zona afectată de riduri și cicatrici. Lasă amestecul să acţioneze în piele pentru jumătate de oră. Apoi clăteşte fața cu apă călduţă, la 10 minute după îndepărtarea cremei. Repetă procesul zilnic, până când ridurile și cicatricile se estompează.

Legătura dintre colagen și cicatrici

Se știe că pielea rănită produce mai mult colagen care se acumulează în zona respectivă pentru a vindeca rănile. Timp de aproape trei luni, în funcție de gravitatea rănii, colagenul se formează şi nivelul sângelui creşte. Astfel, se formează acele denivelări cunoscute sub denumirea de cicatrici. Însă după ce scade cantitatea de colagen, volumul de sânge în zona respectivă este mai redus şi cicatricile devin mai moi. De aceea, astfel de probleme trebuie tratate din timp și nu lăsate. Și este foarte simplu cum să scapi de riduri și cicatrici, cu produsul naturist amintit mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *