Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cum scapi de purici: Remedii simple pentru a scăpa de problemă

Cum scapi de purici: Remedii simple pentru a scăpa de problemă

12 nov. 2021, 13:32,
în Stiri si curiozitati

Puricii pot fi o adevărată problemă deoarece copii, dar și animalele de companie îi pot lua din parcul de joacă sau de oriunde de afară și îi pot aduce în casă.

Puricii sunt niște insecte parazite, de dimensiuni foarte mici. Deși preferă în special animalele cu sânge cald, asta nu înseamnă că nu pot ajunge și pe oameni. Pentru a se putea înmulți, puricii au nevoie de condiții de căldură și umiditate.

Principalele semne ale unei infestări cu purici sunt mușcăturile specifice pe piele, prezența excrementelor pe așternuturi sau pe alte materiale. În unele cazuri, pielea din jurul unei mușcături se poate inflama și deveni dureroasă sau chiar se poate transforma într-o erupție cutanată.

Pe lângă mușcătură, puricii pot fi și vectori de transmitere a anumitor boli mai ales la animale.

purice

Cum scapi de purici: Soluții naturale rapide

Pentru a scăpa de purici există mai multe soluții chimice la care puteți apela, dar și mai multe soluții naturale ce pot avea efecte chiar mai eficiente.

Astfel, poți apela la un spray făcut în casă pe bază de plante. Acesta nu dăunează sănătății copiilor și nici a animalelor de companie. Pentru a prepara această soluție aveți nevoie de aproximativ 4 l de oțet, 2 l de apă, 500 ml de suc de lămâie, 250 ml hamamelis, un sac de aspirator și un pulverizator de cel puțin 6-7 l.

Soluția se pulverizează de-abia după ce ai aspirat bine locurile unde urmează să folosești pulverizatorul.

Ce nu poate fi aspirat se strânge și se spală la temperatura maximă a mașinii de spălați.

mai multi purici pe asternut

Soluția se pulverizează pentru cel puțin 2-7 zile, în funcție de cât de cât de infestată cu purici este casa.

În momentul în care prezența puricilor devine mai puțin observabilă, nu mai este necesar să pulverizați zilnic casa, ci o dată la 3-4 zile, după care o dată pe săptămână.

Un alt remediu pentru a scăpa de purici este folosirea sării. Aceasta este un agent ce deshidratează și usucă corpurile puricilor. Pentru asta, aveți nevoie de sare de masă sau orice alt fel de săruri de mare. Cantitatea de care aveți nevoie depinde de dimensiunea zonei în care trebuie să împrăștiați sarea pentru a eradica puricii și o sticlă mare de condimente.

Trebuie să aveți în vedere faptul că sarea trebuie să fie fin măcinată. Sticla de condiment se umple cu sarea fină lăsându-se puțin loc în sticlă pentru a putea agita si mai apoi presăra sarea. Aceasta se presară pe covoarele din toate camerele. Se lasă să acționeze timp de 12 – 48 de ore, după care se aspiră bine locurile unde a fost presărată.

purice

 

Menta și pământul de diatomee

Menta poate fi folosită cu succes pentru a îndepărta puricii. Având în vedere că aceasta poate afecta animalele de companie trebuie să aveți grijă când o folosi pentru a nu le face rău acestora.

Menta se zdrobește într-un mojar până când iese uleiul și aroma din frunze. Pasta rezultată se pune într-un tifon. Acesta se agață în camera sau în locul infestat de purici.

Și folosirea pământului de diatomee te poate ajuta să scapi de purici. Acesta reprezintă o pudră fină din resturile microscopice ale algelor fosilizate. Diatomeele sunt alge ce pot fi găsite atât în apele dulci, cât și sărate.

Pereții celulari ai diatomeei sunt din silicon, care, este si un component al sticlei. Exoscheletul puricilor este vulnerabil la marginile ascuțite ale diatomeei. Cioburile de silicon din pământul de diatomee străpung coaja tare a puricilor și îi usucă.

Pentru ca acest remediu să își facă efectul trebuie să aspirați toate covoarele și să spălați la temperaturi ridicate tot ceea ce nu puteți aspira.

Pământul de diatomee se presară în orice locurile unde ar putea fi purici sau larve. Acesta se lasă așa aproximativ 12 – 48 de ore. Ulterior, se aspiră toata pudra și se aruncă sacul aspiratorului.

purice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025