Persoanele care au acasă probleme cu ploșnițele se simt stânjeniți, de obicei, de această situație și vor cu orice preț să știe cum să scape de ploșnițe.
În situația în care locuiți într-un apartament închiriat, ar fi indicat înainte de a apela o anumită metodă de îndepărtare a ploșnițelor să vorbiți cu proprietarul.
Atunci când se produce o infestare a patului cu ploșnițe, această problemă este destul de greu de rezolvat. Asta se întâmplă deoarece multe metode anti-ploșnițe nu te scapă de ouăle și de larvele acestora. În plus, ploșnițele pot trăi foarte mult timp fără a se hrăni cu sânge și tocmai de aceea se pot ascunde în continuare în crăpături și să apară când vă așteptați cel mai puțin.
Ce sunt ploșnițele
Ploșnițele sunt paraziți nocturni care se hrănesc cu sânge de la mamiferele cu sânge cald. Acarienii de praf sunt păianjeni microscopici care se hrănesc cu celule de piele moartă. Aceștia nu sunt vizibili cu ochiul liber.
Ploșnițele depun între 200 – 500 de ouă într-o perioadă de 2 luni, în loturi de 10 – 50, pe care le atașează de obiectele de mobilier sau accesoriile acestora printr-o substanță transparentă. Durata de viață tipică a unei ploșnițe este de aproximativ 10 luni. Acestea pot supraviețui timp de săptămâni sau luni, fără a se hrăni.
Acestea se pot găsi în crăpături, în spatele tapetului, tencuială ruptă, întrerupătoare de lumină, sub covoare, astfel încât să fie aproape de oameni când trebuie să se hrănească.
Cum scapi de ploșnițe: Metode simple de a scăpa de acești acarieni
Ploșnițele se hrănesc cu sânge uman și sunt atrase de căldura corporală și de aerul expirat de oamenii care dorm. Acestea injectează un anestezic atunci când străpung pielea, astfel încât mușcătura poate trece neobservată la început.
Una dintre metodele folosite pentru a scăpa de ploșnițe este tratamentul cu aburi. Tratamentul cu abur la 49 °C poate ucide ploșnițele și ouăle acestora.
Capcanele împotriva ploșnițelor reprezintă o altă metodă la care puteți apela pentru a scăpa de acești acarieni. Pentru asta, folosiți căldura emanată de uscătoarele de păr pentru a forța ploșnițele să iasă din crăpături. Pe urmă, acestea pur și simplu sunt omorâte folosind un prosop de hârtie. Alternativ, puteți prinde insectele folosind benzi lipicioase.
Spălarea rufelor și aspirarea
Spălarea rufelor și a lenjeriei de pat care prezintă semne de activitate a ploșnițelor. Pentru asta, trebuie să folosiți treapta cea mai înaltă de căldură a uscătorului de păr pentru cel puțin 20 de minute.
Pentru a scăpa de ploșnițele din carpete și covoare, trebuie să le aspirați zilnic. De asemenea, trebuie aspirată rama patului, a canapelelor și restul pieselor de mobilier. Dacă aspiratorul este cu sac, aceștia trebuie sigilați și aruncați în tomberoanele exterioare. Pentru aspiratoarele cu filtru, spălați filtrul cu apă caldă și săpun.
Dat fiind că ploșnițele se ascund în timpul zilei și ies la iveală noaptea să se hrănească. Pentru asta, folosiți benzi de etanșare pentru a acoperi fisurile și crăpăturile din pereți și obiecte de mobilier. Astfel, se vor reduce spațiile care ar putea fi folosite ca ascunzători.