Poate fi o reală încercare să știi cum să scapi de părul de animale de pe haine, indiferent ce program de mașină ai folosi. Mai mult, sunt și anumite pete care parcă nu vor să dispară indiferent ce detergenți vei folosi. Din fericire pentru ambele astfel de probleme există anumite trucuri care te scot din impas.
În momentul de față, majoritatea mașinilor de spălat și dar și detergenții își fac bine treaba. Cu toate acestea ne putem lovi de anumite probleme, cum ar fi firele de păr de pisică sau câine ori anumite pete, care sunt greu de îndepărtat. Chiar dacă producătorii de mașini de spălat și detergenți oferă recomandări pentru îndepărtarea acestora, uneori trebuie să apelăm la trucuri suplimentare.
Cum scapi de părul de animale de pe haine
De multe ori, oricât de bine am spăla hainele, părul de la animalele de casă nu se dă dus. Însă atunci când mașina de spălat nu poate elimina în totalitate părul de pisică sau câine de pe haine puteți apela la un truc foarte simplu. Această metodă este și foarte eficientă dar totodată vă ajută și să economosiți timp.
Iar cea mai problematică situație este în cazul hainelor închise la culoare. În acest caz, oricât de bine am încerca să le spălăm, firele de păr rămân pe articolele vestimentare. Ei bine, dacă aveți un animal de companie și multe haine închise la culoare trebuie să folosiți șervețele umede la spălare. Așadar, adăugați în mașină, odată cu hainele pe care vreți să le spălați, unul-două șervețele umede.
Cei de la Bright Side spun că au încercat acest truc și au fost impresionați de rezultat. Șervețelele umede atrag asemenea unui magnet firele de păr, iar hainele rămân mult mai curate. Așadar, în funcție de cantitatea de haine spălate, puteți folosi maximum trei șervețele umede odată.
Cum se elimină petele dificile
Pentru anumite pete, care sunt mai greu de îndepărtat, trebuie să țineți cont de anumite sfaturi. Petele de cafea trebuie îndepărtate imediat cu apă rece, apoi articolul vestimentar se spălă normal. Vopseaua se îndepărtează cu benzină, după care se spală haina.
Pentru ciocolată se folosește o soluție de 10 g de săpun boric pentru 1 litru de apă. Pata de înghețată se spală cu apă rece, iar petele de fructe sunt îndepărtate cu înălbitor, iar la țesăturile colorate se utilizează suc de lămâie cu sare.
Pata de lichior se spală cu apă caldă și amoniac, iar în cazul celor de vin roșu se presară cu sare și se spală ca de obicei. Sângele se îndepărtează cu apă și acid tartric, iar rujul se spală cu săpun și apă. Trebuie să știți că petele de pe mătase se spală doar cu apă.
Așadar, acum nu mai reprezintă o problemă cum să scapi de părul de animale de pe haine, iar petele dificile își au și ele nașul lor…