Prima pagină » Radio » Actualitate » Cum scapi de păianjeni dacă ți-au invadat locuința. Cele mai eficiente metode naturale care nu necesită chimicale
Cum scapi de păianjeni dacă ți-au invadat locuința. Cele mai eficiente metode naturale care nu necesită chimicale

Cum scapi de păianjeni dacă ți-au invadat locuința. Cele mai eficiente metode naturale care nu necesită chimicale

05 apr. 2021, 16:11,
în Radio

Multă lume se întreabă cum poți să scapi de păianjeni, deoarece provoacă atât teamă, cât și repulsie, chiar dacă foarte mulți sunt inofensivi. Se crede că frica de păianjeni vine de la aspectul lor ciudat, dar și datorită cruzimii cu care ucid numeroase insecte pentru a se hrăni. Contrar credinței generale, păianjenii nu sunt insecte ci arahnide, fiind înrudiți cu scorpionii. În prezent, păianjenii se regăsesc pe toate continentele, excepție făcând doar Antarctida.

În general, păianjenii au un rol benefic pentru ecosistem mai ales când ei trăiesc în exterior. Totuși, când ei ajung să ne invadeze locuința, locul preferat fiind de obicei bucătăria, aceasta devine o problemă destul de supărătoare. În țara noastră, există aproape 1000 de specii de păianjeni, însă doar trei sunt periculoase: văduva neagră, tarantula românească şi paianjenul de casă. În cele ce urmează, vă prezentăm câteva metode prin care puteți pune capăt unei astfel de invazii în locuința dumneavoastră.

Cum scapi de păianjeni

Fiind printre cele mai răspândite artropode în gospodăriile oamenilor, păianjenii sunt și foarte greu de eliminat. Și aceasta deoarece ei se adăpostesc în locuri greu accesibile: crăpături ori găuri din pereți, dar și în zonele cu umezeală ridicată (băi sau bucătării). Mușcăturile de păianjeni pot cauza iritații grave sau chiar reacții alergice severe. Mai grav, în anumite situații se poate muri, dacă persoana mușcată nu primește ajutor de specialitate în timp util.

Cu toate acestea, există foarte multe remedii naturale pentru a pune capăt invaziei păianjenilor. În primul rând, trebuie menținută ordinea și curățenia în casă, dar totodată trebuie verificate și zonele pe care le curățăm mai rar. Și ne referim aici la debara sau cămară, spațiul de sub cada de baie ori de sub aragaz / cuptor și hainele care au stat mai mult de două zile în cuier. De asemenea, trebuie astupate găurile și fisurile din pereți.

Mai mult, atunci când spălați pe jos, dizolvați în apă soluții ce conțin mentă, ceai verde sau eucalipt, toate aceste mirosuri fiind deranjante pentru păianjeni. De asemenea, castanele emană un miros ce alungă păianjenii, așa că le puteți pune la geamuri ori la ușa de intrare. Nu în ultimul rând, puneți coajă de lămâie în locurile în care vedeți că apar păianjeni. Și lemnul de cedru poate fi folosit cu succes pentru a ţine păianjenii la distanță.

Curiozități despre paianjeni

  • Paianjenii sunt înrudiți cu scorpionii și căpușele;
  • Au 8 picioare, în timp ce insectele în general au 6;
  • Sunt prădători și cei mai mulți se hrănesc cu alte nevertebrate. Însă cei mari se pot hrăni și cu vertebrate (păsări);
  • Nu pot digera mâncarea solidă, așa că elimină enzime digestive pe victima sa, care o fac lichidă;
  • Toți păianjenii produc mătase, însă nu toți o folosesc pentru a face pânze;
  • Pentru a se împerechea, masculii riscă să fie mâncați;
  • Majoritatea păianjenilor au 4 seturi de ochi.
  • Mătasea de păianjen este considerata a fi cel mai puternic material de pe Pământ;
  • Păianjenii sunt miopi, așa că nu pot vedea prea departe.

Așadar, atunci când ești interesat cum să scapi de păianjeni, pentru a avea un bun control asupra situației, trebuie să vedem situația în ansamblul ei. Doar așa putem obține rezultatul scontat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
09 august 2024
09 august 2024