Prima pagină » Sanatate » Terapii alternative » Cum scapi de oboseală: reflexe sănătoase
Cum scapi de oboseală: reflexe sănătoase

Cum scapi de oboseală: reflexe sănătoase

20 dec. 2020, 11:37,
în Sanatate

La sfârșitul acestui an foarte special, 2020, oboseala tinde să se acumuleze. Avem probleme să ieșim dimineața, ne lipsește energia și ne prăbușim pe canapea. Iata cum sa va recâștigati tonusul și vitalitatea în așteptarea zilelor însorite! Iata cateva reflexe sănătoase!

Când ești obosit, chiar dacă trebuie iți este greu, este important să te miști. Activitatea regulată, cum ar fi mersul pe jos, de exemplu, transformă „oboseala rea” în „oboseala bună” datorită producției de endorfine, hormonii dinamismului și bunăstării. Pe scurt, cheltuim energia pe care o acumulam!

Pentru alimente, este opusul: chiar dacă sunt alimente confortabile, trebuie să vă relaxați cu grăsimi și zahăr, deoarece, cu cât consumați mai mult acest tip de alimente, cu atât mai multă energie vă pompează digestia. Mitul meselor mai bogate în timpul iernii sub pretextul combaterii frigului nu mai este relevant deoarece ne petrecem cea mai mare parte a timpului în spații încălzite. Soluția este să vă micsorați meniurile și să alegeți alimente care vă stimulează tonusul.

În această săptămână înainte de Revelion, consumăm alimente bogate în proteine ​​(ou fiert, șuncă, carne și pește) pentru a ne reîncărca bateriile. Adăugați fructe bogate în vitamina C, de asemenea foarte valoroase. „Contrar credinței populare, sucul de portocale oferă puțina vitamina C: 40 până la 60 mg la 100 g de fructe proaspete și chiar mai puțin dacă este pasteurizat. Planta cea mai bogata in aceasta vitamina este cătina (1,5 g de vitamina C în 100 g). Puteți consuma suc de cătină în sirop, în miere sau într-un iaurt dulce.

De asemenea, favorizați leguminoasele. La fel ca fructele de mare, ele furnizează zinc care ne va împiedica corpul să cadă din nou victima coronavirusului. Cu seleniul din nuci și fructe de mare, reducem oxidarea.

Dormim mai mult

Respectați-vă nevoile: iarna, de multe ori avem nevoie de mai mult somn. Nu lăsați să treacă timpul potrivit pentru a vă culca, chiar dacă înseamnă să nu urmariți un nou episod din serialul preferat de pe Netflix. Încercați să vă culcați și să vă ridicați la orele obișnuite (în decurs de o oră) în fiecare zi, chiar și în weekend, știind că dormitul cu 2 ore înainte de miezul nopții este cel mai benefic.

Nu ceda tentației de a fi inactiv

În unele seri, un fel de mâncare gătit va face diferenta și puteți profita de ocazie pentru a vă culca mai devreme alaturi de o carte bună. „Trăim într-o lume care merge prea repede, care are prea multe cereri, subliniază Brigitte Allain-Dupré, psihoterapeut și psihanalist, pentru Top Sante. Ce ne împiedică să calmăm lucrurile? Ideea este să nu mai vrei să fii perfect și să-ți accepți limitele. Dar nu te asculta prea mult când ești prea leneș pentru a ieși la alergare sau la plimbare. Ai grijă de tine, fă-ți timp, dar nu ceda tentației de a fi inactiv!

Expune-te luminii

Epuizat de ideea de a face față zilei, tot ce îți dorești este să stai în pat. Totul cântărește, experimentați mai puțină plăcere, dorință sexuală, aveți probleme la elaborarea planurilor. Încercați terapia cu lumină, expunându-vă la lumină dimineața timp de câteva minute. Profitați de orice ocazie pentru a ieși și a vă expune la lumina zilei.

Mergeti pe jos dupa fiecare masa

După prânz, înainte de a vă întoarce la muncă, faceți un sfert de oră pentru o plimbare și cumpărați o sticlă de apă bogată în magneziu. Principalul lucru este să te miști. Pentru a vă motiva, mergeți cu un prieten și mulțumiți-va cu un sandviș și iaurt.

Deconectati-va în fiecare seară

Înainte de a dormi, liniștește-te. Bucura-te de 5 minute de relaxare. Îngenuncheat, așezat pe călcâi, odihnește-ți fruntea și brațele pe podea, cu palmele în sus. Fiți conștienți de aerul care umple coastele și partea inferioară a spatelui. Sau practicați respirația alternativă: în timp ce stați în picioare, apăsați în jos pe nara dreaptă cu degetul mare drept, expirați, apoi inspirați încet prin nara stângă. Conectați nara stângă cu degetul mijlociu drept și faceți același lucru cu dreapta. De zece ori de fiecare parte.

Aveti încredere în albine!

Produsele din stup sunt adevărate concentrate de vitamine, oligoelemente și minerale restaurative. Puteți pune miere pe pâine prăjită sau in ceail din plante. Se recomandă alternarea mierii, propolisului, polenului și lăptișorului de-a lungul săptămânii.

Mănâncă crud o dată pe săptămână

Consumul de cruditati aduce un plus de vitalitate organismului. Bucurați-vă de această pauză de detoxifiere o dată pe săptămână. Un exemplu de meniu: terci de chia cu lapte de migdale (de pregătit cu o seară înainte) cu fructe proaspete, nuci, alune și migdale la micul dejun. Smoothie verde sau 2 pătratele de ciocolată pentru gustare.

Ne dăm reciproc un impuls de vitalitate

Anul acesta a fost stresant și obositor! Pentru a-l termina totusi in forma, vă puteți oferi un mic impuls sub formă de suplimente alimentare. Faceți o cură de 15 sau 20 de zile (în funcție de produsul ales), care vă va ajuta să vă recâștigați energia.

Monitorizează-ți nivelurile de fier

Fierul joacă un rol major în producția de hemoglobină, această proteină din celulele roșii din sânge care transportă oxigenul din plămâni către diferitele celule ale corpului. Cu toate acestea, multor femei le lipsește. Este suficient să mănânci puțină carne sau să ai menstruatii abundente pentru a fi deficitar și pentru a suferi de astenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`