Deoarece foarte multă lume se confruntă cu această problemă, ar fi bine să știi cum scapi ușor de mirosul neplăcut din casă. Dacă nu iei măsuri imediat ce ai sesizat astfel de miasme, te poți confrunta mai târziu cu probleme destul de grave. Primulo lucru pe care trebuie să-l faci este să identifici sursa acelui miros neplăcut.
Nimeni nu își dorește mirosuri neplăcute în locuință, iar pentru a scăpa de ele aveți mai multe soluții. Mulți oameni se confruntă cu astfel de probleme în casă. Iar cauzele acestora pot varia de la prezența animalelor de companie în locuință la obiceiul de a fuma în interior. Iar eliminarea acestora poate fi dificilă și uneori temporară. Din fericire există și soluții eficiente pe termen lung.
Cum scapi de mirosul neplăcut din casă
Uneori, din diferite cauze, ne putem confrunta cu problema mirosurilor neplăcute în casă. În cele ce urmează vă oferim câteva metode prin care puteţi elimina toate aceste situații neplăcute. În primul rând, trebuie să aerisiţi casa frecvent. Deschideţi ferestrele, pentru ca aerul curat să pătrundă în încăperi şi să vă scape de mirosurile neplăcute.
De asemenea, obiectele urât mirositoare trebuie scoase din casă, pentru a le aerisi şi a le împrospăta mirosul. Un alt pas important este să înlăturaţi sursa mirosului neplăcut. Așadar, aruncaţi gunoiul, spălaţi câinele, curăţaţi frigiderul și verificaţi gurile de aerisire. Apoi, faceţi curăţenie frecvent, începând de la covoare și draperii până la tapiţeria canapelelor și a fotoliilor.
Un truc de mare ajutor este folosirea oţetului alb. Puneţi câte un bol cu oţet în încăperi, peste noapte, iar dimineaţa aerul va fi mai proaspăt. De asemenea, când gătiţi, puneţi un bol cu oţet, lângă aragaz. Acesta va absorbi mirosul şi nu îi va permite să se împrăştie în toată casa.
Mirosurile neplăcute pot fi mascate
În anumite situații, puteți masca anumite mirosuri neplăcute folosind produse de aromaterapie, cum ar fi: ulei, beţişoare, lumânări parfumate etc. De asemenea, ar fi bine scăpaţi de mirosul de mucegai. În orice zonă afectată ar trebui să folosiți dioxid de clor sau alte soluții pentru îndepărtarea mucegaiului.
De asemenea, când mirosurile neplăcute persistă ar fi bine să zugrăviţi încăperile pentru a împrospăta aerul locuinței. Astfel, veți scăpa de miasmele care s-au îmbibat în pereţi de-a lungul timpului. Nu în ultimul rând, aceste mirosuri pot fi îndepărtate cu bicarbonat de sodiu şi zeamă de lămâie. Trebuie doar să amestecaţi o cantitate mică de bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie într-un recipient cu spray.
Apoi, pulverizaţi soluţia prin casă, direct pe sursa mirosurilor neplăcute și deschideţi ferestrele pentru a aerisi locuința. Așadar, iată cum scapi simplu și eficient de mirosul neplăcut din casă punând în aplicare toate aceste sfaturi.