Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cum scapi de gândacii de bucătărie: Soluții pentru a scăpa de musafirii nepoftiți!

Cum scapi de gândacii de bucătărie: Soluții pentru a scăpa de musafirii nepoftiți!

10 nov. 2021, 14:47,
în Stiri si curiozitati

Fiecare dintre noi s-a lovit măcar o dată în viață de problema gândacilor de bucătărie, mai ales dacă luăm într-un bloc mai vechi. Pentru a scăpa de acești musafiri nepfotiți există mai multe substanțe chimice în comerț, dar poți apela și la unele soluții simple care te ajută să scapi de gândacii de bucătărie.

Dincolo de faptul că sunt dezgustători, gândacii de bucătărie pot fi și foarte periculoși deoarece pot contamina alimentele cu care intră în contact cu bacterii precum salmonella, stafilococul auriu sau streptococul. Tocmai de aceea este foarte important să scapi cât mai repede de gândacii din bucătărie.

mai multi gandaci de bucatarie

Cum scapi de gândacii de bucătărie: Cât de important este bicarbonatul de sodiu

În magazinele de specialitate puteți găsi diferite substanțe chimice cu care puteți scăpa de gândacii de bucătărie, însă acestea sunt toxice și pot deveni periculoase, mai ales dacă aveți copii sau animale de companie în locuință. Pentru această problemă există și soluții naturale, sigure, la fel de eficiente împotriva acestor musafiri nepoftiți.

Una dintre soluțiile cel mai des folosite pentru a scăpa de gândacii de bucătărie este prepararea unui amestec de bicarbonat de sodiu și zahăr. Pentru asta, se amestecă în părți egale și se presară în toate locurile pe unde ar putea să apară gândacii de bucătărie. Aceștia se vor hrăni și vor muri.

mai multi gandaci de bucatarie

 

Pentru a scăpa de acești musafiri nedoriți din bucătărie puteți folsoi și acid boric. Acesta are proprietatea de a steriliza gândacii de bucătărie. Pentru a folsoi acidul boric trebuie sp stropește o felie de pâine cu soluție de acid boric dizolvat în foarte puțină apă și să o lași în locurile în care apar gândacii frecvent.

O altă soluție la care poți apela pentru a scăpa de gândacii de bucătărie sunt frunzele de dafin. Acestea sunt parfumate, cu o aromă iute, dar plăcută. Puteți împrăștia pulbere din frunze de dafin în apropierea cuibului și în alte zone în care apar gândacii și mirosul îi va face să se mute. Veți scăpa de ei fără să fie nevoie să-i omorâți.

gandac de bucatarie mort

Oțet alb, castarvete sau ulei de lavandă

Chiar dacă nu omoară gândacii de bucătărie, oțetul alb îi alungă. Pentru asta, trebuie să stropiţi cu oţet alb pe ziduri, sub mobilier şi peste tot unde se pot instala gândacii.

Castraveţii reprezintă o altă modalitate foarte bună de a scăpa de gândacii de bucătărie din casă. Pentru a obține efectul scontat nu aveți de făcut altceva decât să puneţi felii de castraveţi în locurile unde aţi observat gândaci. Mirosul de castraveţi îi va ţine departe, iar această legumă va acţiona ca o barieră împotriva lor.

Uleiul de lavandă este o altă metodă de înlăturare a gândacilor de bucătărie mai puțin toxice. Această soluție se aplică doar la începutul infestării, când populaţia de gândaci nu este prea mare. Pentru asta, trebuie să picuraţi pe bucăţi de vată sau hârtie circa 6 picături de ulei de lavandă sau ulei esențial de eucalipt, plasaţi-le peste tot, mai ales în dulapuri, şi reînnoiţi-le zilnic. Aceste uleiuri acţionează împotriva gândacilor, dar şi a altor insecte pe care nu le doriţi în casă.

mai multi gandaci de bucatarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *