Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Cum scapi de flegma acumulată în nas şi gât. Tratamente naturiste
Cum scapi de flegma acumulată în nas şi gât. Tratamente naturiste

Cum scapi de flegma acumulată în nas şi gât. Tratamente naturiste

02 nov. 2020, 09:15,
în WoW!

Stratul de mucus din tractul respirator secretă flegma pentru a distruge infecţiile, mai ales atunci când răcim. Ea e produsă de-a lungul liniei respiratorii şi provoacasa tuse. Cea mai mare cantitate de flegmă o avem atunci când suferim de răceală, sinuzita, gripă, sau infecţie bacteriană ori virala. Ca să scapi de flegmă poţi apela la diverse tratamente naturiste.

Pentru a ajunge într-o situaţie mai gravă, e bine să tratezi apariţia flegmei de la început. Oricum, aceasta e însoţită de nas înfundat, febră, tuse şi chiar şi astm. Tratând flegma, tratezi şi afecţiunile menţionate anterior. Pentru a nu avea aprte de reacţii adverse, iată ce tratamente naturiste ai la dispoziţie.

Tratamente naturiste pentru a elimina flegma din nas și gât

Iată ce remedii naturite, fără efecte adverse, ai la dispoziție ca să scapi mai repede de flegma sâcâitoare.

1. Expunerea la aburi

Face bine întrucât relaxează blocajele şi alină şi durerea de gât. Ca să fie cât mai eficientă, în apă fierbinte poţi pune rozmarin şi cimbru. Rozmarinul are proprietăţi sterile. Pune-ţi un prosop peste cap şi stai cu fața direct în abur. Încearcă să inspiri vaporii de aburi. Ai grijă însă să nu fie extrem de fierbinte lichidul. Poţi apela la această metodă de trei-patru ori pe zi.

2. Ghimbir

De ce? Pentru că, datorită proprietăţilor pe care le are, usucă fluidul inutil din gât. În plus, este anviral, expectorant puternic, antihistaminic şi decongestionant.

3. Turmeric

Curcumina din el are proprietăţi terapeutice solide şi elimină microorganismele. Soluţia împotriva flegmei se prepară din: 1 pahar apă caldă, 1 linguriță curcuma, jumătate de linguriţă de sare (are proprietăţi antibacteriene). Amestecă curcuma şi sarea cu apă şi bea mixul în fiecare zi.

4. Infuzie de ghimbir

Se prepară din: apă, 1 linguriţă de piper negru (luptă împotriva bolilor), 5 sau 6 bucăţi de ghimbir, 1 linguriţă de nectar (are proprietăţi dezinfectante).
Mai întâi încălzeşti apa. Când aceasta devine fierbinte, pune piperul şi ghimbirul tăiat în felii şi acoperă vasul. Ia de pe foc. După 1 minut pune ibricul înapoi pe foc şi lasă să fiarbă în jur de 5-7 minute sau până când lichidul devine galben deschis. Înainte de a-l bea, îl poţi îndulci cu nectar. Consumă-l de două sau trei ori pe zi.

5. Oţet din cidru de mere

Acest tip de oţet e recomandat inclusiv pentru a da jos kilogramele în plus. El menţine un pH perfect şi alcalinizează organismul. Nu trebuie decât să amesteci o lingură de oţet din cidru de mere cu un pahar de apă şi se bei de două-trei ori pe zi.

6. Amestec de lămâie şi nectar

Nectarul este recomandat întrucât are proprietăţi antifungice, antibacteriene şi antivirale. El nu permite iritarea tractului respirator. Se prepară din: 1 lingură de nectar, 2 linguri zeamă de lămâie.
Nu trebuie decât să amesteci cele două ingrediente şi să bei amestectul de trei ori pe zi. Astfel, elimini blocajele din tractul respirator.

Reţetă veche de sirop care elimină mucusul din plămâni

Acesta se prepară din morcovi. De ce tocmai din ei? Pentru că sunt o sursă bogată de vitamina A, necesară pentru îmbunătăţirea vederii, dar şi pentru că au proprietăţi antioxidante. În plus, reduc colesterolul, întăresc imunitatea şi ajută la digestie (datorită faptului că sunt bogaţi în fibre).

Ingrediente pentru sirop din morcovi:

500 gr morcovi
3-4 linguriţe miere de albine
apă

Mod de preparare:

Spală, curață şi taie morcovii în rondele mai mici. Pune-i într-o oală, cu apă, la fiert. După ce s-au înmuiat, strecoară zeama, dar nu o arunca. Pisează morcovii cu furculiţa sau dă-i prin blender. Amestec-i apoi cu zeama scursă anterior. Ţine-l în frigider până când îl consumi. Amestecă-l cu miere şi ia câte două-trei linguriţe de sirop de morcovi de trei-patru ori pe zi. Te vei simţi mai bine după una-două zile.

Cu remedii și tratamente naturiste anti-tuse scapi și de jena din gât. Bineînțele, odată cu venirea sezonului rece, este bine să ne întărim sistemul imunitar, introducând în alimentație produse cu vitamina C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`