Prima pagină » Sanatate » Cum scapi de celulită cu remedii naturale. Cele mai simple metode!

Cum scapi de celulită cu remedii naturale. Cele mai simple metode!

23 aug. 2024, 08:00,
în Sanatate

Cauți soluții eficiente pentru a afla cum să scapi de celulită? Această problemă estetică, des întâlnită în rândul femeilor, poate fi dificil de gestionat, dar cu ajutorul metodelor potrivite, aspectul pielii tale poate deveni mai neted și mai ferm.

„Cum scapi de celulită” este o întrebare pe care multe persoane o adresează atunci când se confruntă cu acele depuneri inestetice de grăsime sub piele. De la modificări în stilul de viață până la tratamente cosmetice și remedii naturiste, există diverse opțiuni care te pot ajuta să diminuezi celulita și să îți redobândești tonusul pielii.

Cum scapi de celulită cu remedii naturale

Celulita este inamicul numărul 1 al pielii femeilor. Lupta împotriva aspectului de coajă de portocale este una aprigă și continuă, în care multe femei se dau bătute după ce încearcă tot siul de tratamente, fie că vorbim de masaje anticelulitice, creme speciale pentru asta sau diete severe, care au efect pe termen scurt sau chiar deloc.

Fie că se depune pe picioare, abdoment sau fese, este suficientă o mică porțiune, pentru ca multe femei să capete complexe legate de feul în care arată și să încerce, pe cât posibil să ascundă zona cu „probleme”.

Când vizitele la sală, alergatul zilnic, cremele anticelulitice şi masajele extrem de dureroase împotriva punguţelor de grăsime depuse sub piele nu dau rezultate, nu ne mai rămâne decât să apelăm la remedii naturale.

Unul dintre remediile naturale pentru celulită este scrubul de cafea datorită cofeinei care stimulează circulaţia sângelui la nivelul pielii, ajutând astfel la îndepărtarea toxinelor din zona afectată de depunerile de grăsime. Cofeina acţionează împingând afară depozitele de grăsime, netezind pielea şi lăsand-o mult mai fină.

Oțetul de mere este folosit în multe proceduri de îngrjire și este de mare ajutor în eliminarea celulitei. Efectele se vor simţi negreşit, dacă tratamentul este respectat cu rigurozitate de câteva ori pe săptămână.

Un alt remediu natural folosit în lupta împotriva celulitei este uleiul de cocos. Frumos parfumat şi folosit de regulă ca ingredient culinar, uleiul obţinut din cocos accelerează metabolismul şi face ca grăsimile să fie arse mult mai rapid.

Pentru o eficienţă crescută, poate fi amestecat cu zahăr sau sare, pentru a obţine un fel de pastă, care se va aplica pe pielea cu aspect de coajă de portocală.

Care sunt cauzele apariției celulitei

Nimeni însă, nu ne asigură că aplicarea remediilor naturale în lupta împotriva celulitei va da efecte imediate fără mişcare şi o dietă echilibrată. Printre principalele cauzei ale apariţiei grăsimii sub piele este stilul de viaţă. Sedentarismul, alimentaţia dezechilbrată şi lipsa odihnei sunt prietenii de bază ai celulitei.

Lipsa apei, de asemenea duce la deshidratare, ceea ce face ca ţesutul epidermic şi porii să îşi piardă elasticitatea, fapt ce duce la apariţia gropiţelor la suprafaţa pielii.

Sportul trebuie să fie, negreşit, indispensabil în procesul de eliminare a celulitei. Prin mişcare se arde multă grăsime, muşchii devin mai tonifiaţi, iar aspectul de coajă de portocală se reduce văzând cu ochii.

Pe lângă toate cele enumerate mai sus, ca răspuns la întrebarea „cum scapi de celulită”, nutriţioniştii recomandă renunţarea la fumat, consumul regulat de fructe şi legume şi masaj anticelulitic, de câteva ori pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
23 august 2024
23 august 2024