Prima pagină » Radio » Actualitate » Cum scapi de arsuri la stomac cu remedii naturale. Nu ai nevoie de medicamente
Cum scapi de arsuri la stomac cu remedii naturale. Nu ai nevoie de medicamente

Cum scapi de arsuri la stomac cu remedii naturale. Nu ai nevoie de medicamente

22 sept. 2020, 15:58,
în Radio

Cum scapi de arsuri la stomac. Acea senzație neplacută de arsura apărută în „capul pieptului” este cel mai frecvent simptom al refluxului gastroesofagian. Această afecțiune digestivă extrem de supărătoare produce inflamație și durere în esofag.

Senzația de arsură la stomac apare des după ce mănânci, te apleci sau faci exerciții fizice. Uneori poate apărea și în timpul nopții, când stai întins în pat. Potrivit specialiștilor, aproape unul din zece adulți se confruntă cu astfel de probleme cel puțin o dată pe săptămână, iar unul din trei – lunar.

Arsurile la stomac apar atunci când sucurile gastrice se ridică înspre esofag, fie pentru ca valva acestuia nu este închisă complet, fie pentru că există o anumită presiune la nivelul stomacului care împinge acizii către esofag. Dacă stomacul poate suporta pH-ul acid, esofagul nu are această abilitate și rezistență. Din acest motiv apare acea senzație supărătoare, cunoscută în general sub numele de reflux gastroesofagian.

Cauze ale arsurilor la stomac

Una dintre cauzele arsurilor o constituie presiunea la nivelul stomacului, și ea se datorează mai multor factori, printre care hainele strâmte, sarcina și obezitatea.

De asemenea, alte cauze sunt:

  • Consumul excesiv de alcool sau mâncatul în exces,
  • Faptul că ai stomacul gol pentru o perioada lungă de timp,
  • Săritul peste micul dejun sau peste oricare dintre mesele principale ale zilei,
  • Consumul de alimente foarte grase, acide sau picante,
  • Administrarea anumitor medicamente.

Dintre simptomele arsurilor la stomac amintim, în primul rând senzația de arsură la nivelul stomacului. De asemenea, greața, senzația de vomă, crampele abdominale, dar și dificultățile la înghițire apar în cazul arsurilor la stomac.

Cum scapi de arsuri la stomac cu remedii naturale

În astfel de situații, poți apela cu încredere la anumite remedii naturale pentru a combate arsurile la stomac. În astfel de situații, cea mai indicată este aloe vera. Aceasta este cunoscută în întreagă lume pentru proprietățile sale calmante și abilitatea de a ameliora iritațiile și arsurile. Este, de asemenea, foarte eficientă și ca tratament pentru arsurile la stomac. Este recomandat să bei jumătate sau un sfert de pahar de suc de aloe vera cu 20 minute înainte de masă.

Și bicarbonatul de sodiu este un bun produs natural recomandat pentru arsurile la stomac. Însă medicii consideră că nu e bine să abuzăm de acest remediu ieftin. De asemenea, ghimbirul tratează foarte bine arsurile la stomac. Acesta ameliorează și alte simptome, precum greață sau inflamații. Se consuma sub formă de infuzie sau în salate, smoothie-uri ori alte rețete.

Nu în ultimul rând, oțetul de mere, consumat în cantități mici, controlează nivelul pH-ului din stomac. Astfel, ajută la prevenirea sau combaterea acidității. Trebuie consumat diluat, două lingurițe de oțet într-un sfert de cană cu apă. Acest amestec se bea la 30 de minute după masă. Totodată, și mușețelul facilitează digestia și reduce riscul apariției refluxului și a arsurilor. Pentru aceasta se bea ceai de mușețel după fiecare masă.

Cum previi apariția arsurilor la stomac

  • Nu practica exerciții fizice imediat după masă.
  • Nu te apleca prea des după ce mănânci.
  • Evita să „tragi un pui de somn” după masă.
  • Servește porții mici de mâncare de mai multe ori pe zi.
  • Nu purta haine foarte strâmte la masă.
  • Tratează obezitatea, deoarece exercită o presiune și mai mare la nivelul abdomenului.
  • Nu fuma.
  • Dormi cu partea superioară a corpului ușor ridicată.
  • Mănâncă încet și mestecă bine mâncarea.
  • Evita consumul de lichide în timpul mesei.

Oricum, pe lângă toate aceste sfaturi e bine să știi și cum să scapi de arsuri la stomac cu remedii naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`