Prima pagină » Sanatate » Frumusete » Cum scapati de cercurile negre de sub ochi in mod natural
Cum scapati de cercurile negre de sub ochi in mod natural

Cum scapati de cercurile negre de sub ochi in mod natural

18 mai 2015, 13:04,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:57336;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Cercurile intunecate din jurul ochilor confera pielii un aspect imbatranit, obosit si inestetic. Deloc surprinzator, din moment ce somnul insuficient si stresul se numara printre cele mai comune cauze ale acestor pete cu aspect neplacut. 
Totusi, cercurile intunecate din jurul ochilor nu se datoreaza exclusiv lipsei de somn si stresului cotidian. Aceste imperfectiuni cosmetice inofensive, dar inestetice, pot aparea si pe fondul unui somn profund si odihnitor, respectiv al unui stil de viata lipsit de stres. 

Scapa de cearcane in doar 10 minute – VIDEO
 
Unul din factorii responsabili pentru aparitia cercurilor din jurul ochilor este bagajul ereditar. Este posibil ca premisele favorabile aparitiei acestora sa existe chiar din momentul nasterii, pielea din jurul ochilor fiind neobisnuit de subtire inca de la inceput. O piele exagerat de subtire face vizibile vasele sanguine de culoare albastruie, care confera acel aspect inestetic si intunecat. Hiperpigmentatia (prezenta in exces a pigmentilor de culoare inchisa) din jurul ochilor constituie un alt factor. Uneori au loc usoare scurgeri de sange din vasele capilare dimprejurul ochilor, ceea ce duce la formarea cercurilor de culoare inchisa. 
Impotriva cercurilor intunecate din jurul ochilor exista pe piata o varietate mare atat de produse cosmetice sofisticate si costisitoare, cat si de remedii naturale. Cele din urma sunt mult mai eficiente si mai ieftine, putand inlocui cu brio multe din omoloagele lor cosmetice scumpe si pe baza de chimicale. 
Iata cele mai eficiente remedii impotriva cercurilor din jurul ochilor: 
Sucul de rosii 
Tamponat direct la nivelul pielii de sub ochi, sucul de rosii poate ameliora aspectul acestei probleme de ordin cosmetic.Vitamina C pe care sucul de rosii o contine sprijina eliminarea surplusului de pigmenti de culoare inchisa. PH-ul usor acid ajuta, de asemenea, la indepartarea celulelor moarte. Sucul de rosii trebuie lasat sa actioneze timp de 10 minute, dupa care pielea se clateste bine cu apa. 

Medicamentul care te scapa de cearcane
 
Apa de trandafiri 
Apa de trandafiri este o solutie usor de folosit si eficace impotriva cercurilor din jurul ochilor. Aceasta se aplica direct pe zonele afectate folosind un disc de bumbac. Pentru a sprijini si procesul de regenerare din interior catre exterior, poate fi o idee buna sa practici cateva exercitii de meditatie pe durata aplicatiilor. O alta formula eficienta consta in prepararea unei paste din petale de trandafir proaspete si lapte. 
Sucul de cartofi 
Se curata de coaja un cartof de dimensiuni medii, apoi se infasoara intr-o fasa sterila si se stoarce bine pentru obtinerea sucului acestei legume. Sucul de cartofi are proprietati de inalbire. Foloseste un tampon de vata din bumbac pentru a aplica sucul de cartofi pe cercurile din jurul ochilor. Se asteapta 10 – 15 minute, dupa care pielea se clateste cu apa din abundenta. 
Uleiul de migdale 
Masarea pielii din zona inferioara a ochilor cu ulei de migdale ajuta la hidratarea si vindecarea pielii uscate si obosite. Repeta acest procedeu in fiecare seara inainte de culcare, lasand uleiul sa actioneze pe toata durata noptii. 
Compresele reci cu plicuri de ceai 
Nu arunca la gunoi plicurile de ceai folosite. Tine-le o vreme la frigider sa se raceasca, iar apoi aplica-le pe ploape si pielea dimprejurul ochilor, lasandu-le sa actioneze cat mai mult timp. Ceaiul este o sursa bogata de antioxidanti cu efect regenerant asupra pielii, in timp ce temperatura scazuta a compreselor are un efect vasoconstrictor. 
Vitamina E 
Consumul regulat de suplimente de vitamina E este benefic pentru piele. Pentru a profita din plin de proprietatile de infrumusetare ale vitaminei E, aplica-le direct pe cercurile intunecate din jurul ochilor. Perforeaza o capsula de vitamina E, apoi foloseste uleiul pentru masarea zonelor cu probleme folosind varfurile degetelor. Se recomanda sa utilizezi acest procedeu chiar inainte de a merge la culcare. 

FABULOS! Ce se intampla daca te ungi cu piure de cartofi pe fata
 
Laptele rece 
Chiar si aplicarea de lapte rece pe zonele dimprejurul ochilor poate contribui la infrumusetarea pielii. Laptele contine aminoacizi care sprijina regenerarea pielii subtiate si deteriorate. In plus, temperatura scazuta a laptelui are efect vasoconstrictor, atenuand aspectul neplacut al vaselor capilare de la nivelul pielii. 
Avocado 
Taie o felie subtire de avocado si zdrobeste-o cu o furculita pana vei obtine consistenta unei paste. Aplica pasta rezultata pe cercurile intunecate din jurul ochilor si las-o sa actioneze timp de cateva minute. Clateste apoi pielea folosind apa din abundenta. 
Feliile de castravete 
Pune un castravete la frigider timp de cateva minute pentru a se raci bine. Taie apoi cateva felii si aplica-le imediat pe zona ochilor. Lasa-le sa actioneze timp de 10 – 15 minute. Castravetii au un continut ridicat de apa, asigurand astfel o buna hidratare a pielii uscate, in timp ce vitamina C sprijina regenerarea pielii deteriortate. 
Frunzele de menta 
Piseaza bine cateva frunze de menta impreuna cu cateva picaturi de suc de rosii pana la obtinerea unei paste cu o consistenta densa. Aplica aceasta pasta pe zonele cu probleme, las-o sa actioneze timp de cateva minute, apoi clateste bine pielea cu apa.

Cum sa scapi de cearcane prin metodele bunicii
 
sursa: secretele.com, Calin Petru Barbulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *