Prima pagină » Culinar » Cum salvezi mâncarea dacă ai pus prea multă sare în ea
Cum salvezi mâncarea dacă ai pus prea multă sare în ea

Cum salvezi mâncarea dacă ai pus prea multă sare în ea

31 ian. 2020, 13:40,
în Culinar

Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver oferă în cărţile şi emisiunile sale o mulţime de sfaturi culinare graţie cărora nu numai ca gătitul devine mai uşor, ci şi preparatele ies mai gustoase.

Se mai întâmpla ca ciorbele şi sosurile pe care le gătim să iasă uneori prea pline de grăsime sau ulei. Există însă un truc la care puteţi apela ca să degresaţi preparatul. Puneţi un cub de gheaţă în ciorbă/supa/sos şi veţi vedea că atrage grăsimea în jurul lui, exact lucrul de care aveţi nevoie pentru a aduna surplusul cu o spatulă sau o lingură.

Cum salvezi mâncarea dacă ai pus prea multă sare în ea

La fel de neplăcut este să pui o cantitate prea mare de sare în mâncare. Însă şi în acest caz puteţi „repara” preparatul dacă puneţi un cartof curata şi spălat în cratiţa, după care îl lăsaţi timp de 20 de minute să absoarbă excesul de sare.

Pentru a nu lungi inutil timpul de preparare al unui fel de mâncare, adauati numai apă fierbinte pe parcurs, dacă este nevoie. Nu turnaţi niciodată apa rece pentru că aceasta încetineşte procesul termic.

Până şi orezul care s-a lipit de fundul cratiţei şi a căpătat un gust neplăcut, uşor afumat, poate fi salvat destul de simplu. Aşezaţi felii de pâine albă deasupra orezului şi lăsaţi-le timp de 10 minute până când vor absorbi mirosul neplăcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *