Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:72743;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Inainte de a va apuca de vopsit ouale, acestea trebuie spalate bine, pentru a fi degresate. Ideal este sa folositi detergent de vase, iar apoi trebuie sa le clatiti bine, sub jet de apa calduta. Desi pare o operatiune simpla, oul este extrem de pretentios atunci cand vrem sa il fierbem. Pentru a evita spargerea lui, ciocaniti-l usor cu unghia. Oul care bun de vopsit suna a plin.
Cate oua mancam de Paste fara sa ne imbolnavim
Cate oua mancam de Paste fara sa ne imbolnavim
Intr-un litru de apa se pun doua sfecle rosii medii taiate bucati mari. Se adauga doua linguri de otet alb. Se fierb ouale impreuna cu sfecla. Trebuie sa verificati din cand in cand sa nu fie prea inchise la culoare.
Sfecla se pune prima la fiert pentru a-si lasa culoarea in apa. Dupa un minut de pus sfecla la fiert sa adauga, rand pe rand si ouale. Acestea se lasa pe foc inca 4 minute dupa ce apa a dat in clocot si se pun pe o coala de hartie. Dupa ce au fost scoase din apa se ung cu ulei pentru a capata nuanta vie.