Prima pagină » Magazin » Cum să usuci flori acasă. Idei de aranjamente din buchete flori uscate

Cum să usuci flori acasă. Idei de aranjamente din buchete flori uscate

22 sept. 2023, 12:36,
în Magazin

Florile adaugă vizual textură, culoare și stil într-o clipită. Dezavantajul este că florile proaspăt tăiate au o durată de viață de aproximativ o săptămână. Drept soluție, puteți opta pentru un ghiveci cu flori sau flori artificiale realiste pentru o opțiune de durată, dar și buchete flori uscate sunt o altă alternativă excelentă.

Nu numai că florile uscate în mod natural înfrumusețează orice încăpere, dar necesită o întreținere minimă, și pot fi păstrate pentru ani de zile. Este totuși important să feriți tulpinile florilor uscate de lumina directă a soarelui, cât și de apă, pentru a le prezerva frumusețea.

Cum să creați buchete din flori uscate

Puteți usca aproape orice tip de floare, dar rețineți că unele nu se usucă la fel de bine precum altele. Florile cu un conținut ridicat de apă nu se usucă atât de ușor. Ia în considerare și faptul că multe tulpini capătă o culoare diferită odată uscate. În special tulpinile care sunt uscate la aer pot căpăta în mod natural nuanțe mai atenuate. Cunoștințe de bază despre teoria culorilor v-ar putea ajuta în acest sens. Cea mai importantă regulă de reținut atunci când uscați flori este că trebuie să uscați flori proaspete, așa că nu așteptați ca acestea să se ofilească înainte de a decide să le uscați. Cumpărați flori proaspete și uscați-le în una sau două zile de la cumpărare. Agățați florile cu capul în jos în grupuri mici de cel mult 12. Aveți grijă să îndepărtați tot excesul de frunze de pe fiecare tulpină. Acest lucru este important pentru că va diminua volumul tulpinilor, lucru de ajutor pentru atunci când veți pregăti aranjamentele florale.

Buchetele mari de flori se pot încâlci, impactând apspectul final. Când le uscați, asigurați-vă că le atârnați de o tijă, astfel încât fiecare floare să se poată usca, beneficiind de suficient spațiu. Evitați uscarea florilor pe perete, deoarece se vor aplatiza. Când veți începe să uscați florile, acestea se vor deschide și mai mult după o zi sau două fără apă, așa că luați în considerare acest aspect atunci când uscați trandafiri sau bujori. Agățați florile cu capul în jos într-o cameră întunecată și uscată, și încercați să le feriți de soare, astfel încât să își păstreze culoarea. Procesul de uscare poate dura aproximativ două săptămâni, dar odată uscate, sunt ale voastre pentru totdeauna.

În continuare veți regăsi cele mai frumoase idei de aranjamente florale uscate cu care vă puteți decora interiorul casei. Am selectat o câteva stiluri, potrivite pentru toate gusturile.

Cum puteți înfrumuseța spațiul în care locuiți

Agățați buchetele de flori cu susul în jos. Florile uscate agățate cu susul în jos, de perete sau tavan, oferă o notă decorativă plăcută în orice încăpere, fiind o metodă de a crea o piesă de artă decorativă unică. Grupurile de mici buchete care atârnă de o tijă sau chiar prinse de perete, oferă un aspect boem încăperii, la un preț relativ mic, daca găsim un producător local accesibil sau dacă mergem să culegem chiar noi florile.

Coronițele nu sunt doar pentru Crăciun, iar cele făcute din flori uscate realizate din diferite specii de flori sălbatice câștigă din ce în ce mai multă popularitate. O coroniță de flori uscate poate fi un decor special pentru ușa de la intrare pe tot parcursul anului. De asemenea, o puteți agăța de un perete, susținută cu o bucată de panglică. O poți face chiar tu, ajutându-te de sârmă artizanală pe care să o modelezi. Stuful Chinezesc Gracillimus și iarba ornamentală Panicum virgatum Heavy Metal vor ajuta coroana să pară mai plină, în timp ce coada-șoricelului și laptele-câinelui au flori mici, drăguțe și compacte. Alternativ, puteți cumpăra o coroniță stilizată de experți.

Buchete flori uscate puse în borcane sau ulcioare rustice sunt o altă idee simplu de pus în aplciare. Puteți crea mai multe buchete drăguțe, să le legați cu panglici și să le puneți într-un borcan sau ulcior rustic pe care să îl plasați în locuri pecum un raft de cărți sau măsuța de la intrare. Când selectați florile, începeți cu tulpinile mai mari și construiți deasupra aranjamentului în ordinea înălțimii, cu tulpini și flori mai îngrijite în prim plan. Este important să nu încărcați prea mult recipientul. Puteți alege, de asemenea, vaze mai subțiri în care încape doar o floare, pentru un aspect subtil și de bun gust care poate aduce un plus de farmec dormitorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *