Prima pagină » Culinar » Cum să ţii un regim cu apă ca să slăbeşti
Cum să ţii un regim cu apă ca să slăbeşti

Cum să ţii un regim cu apă ca să slăbeşti

28 feb. 2020, 11:14,
în Culinar

Starea generală proastă și durerile de cap le punem pe seama oboselii și a problemelor de la locul de muncă… Tratăm cu o mulțime de pastile chiar și atunci când un singur pahar cu apă este suficient… simplu!

Lipsa apei în organism poate duce la apariția unor probleme grave de sănătate, fiindcă toate procesele fiziologice din organism au loc în prezența apei. Una din două persoane bea doar o treime din cantitatea zilnică recomandă, lucru ce perturbă foarte mult procesele fiziologice din organism.

Dacă organismul tânăr compensează lipsa apei în organism, pe măsură ce înaintăm în vârstă apar și probleme mai grave de sănătate… Răspundeți sincer la o simplă întrebare: cât de des aveți dureri de cap și stări de oboseală și câtă apă beți în afară de ceai și cafea?

Dacă dimineața aveți frecvent dureri de cap, atunci este timpul să vă gândiți la o schimbare:

„Mai mult nu înseamnă mai bun întotdeauna”

În ultimii ani au apărut tot mai multe articole despre importanța apei pentru sănătatea întregului organism… Apa este cel mai consumat produs de pe planeta noastră și cu cât bei mai multă apă, cu atât vei fi mai sănătos. Metaforic vorbind, cu fiecare înghițitură de apă întinerește și se vindecă o celulă – Experții sunt gata să parieze pentru acest lucru…

Nutriționistul Gal Goldberg susține că „există dovezi că necesarul de apă în organism trebuie satisfăcut exclusiv de către apă.” Nu vă spunem că trebuie să beți doar apă – Consumul de apă variază, de exemplu, în funcție de alimentație, de nr. de kilograme și de tipul de activitate desfășurată.

Când și cum trebuie să bem apă?

  • 8:00. Pe stomacul gol, 2 păhare de apă călduță cu lămâie reprezintă o modalitate foarte bună de hidratare pentru întreg organismul. S-a demonstat că acesta este cel mai bun început al zilei. Puteți lua micul dejun peste jumătate de oră după consumul apei.
  • 11:00. Un pahar cu apă la temperatura camerei. Consumul apei la această oră reduce pofta de mâncare și micșorează la jumătate cantitatea de mâncare consumată la prânz. Dacă doriți să scăpați de surplusul de kilograme și să vă îmbunătățiți starea de sănătate respectați acest obicei.
  • 13:00. Un pahar cu apă caldă cu 30 de minute înainte de prânz și un pahar în timpul prânzului. Există multe mituri potrivit cărora consumul de lichide în timpul mesei este contraindicat. Dăunează cu siguranță lichidele dulci și carbogazoase, îndeosebi în cantități mari. Dar un pahar cu apă caldă în timpul prânzului va ajuta și mai mult digestia.
  • 16:00. O jumătate de litru de apă la temperatura camerei. Și completăm diferența dintre cină și prânz cu fructe, legume, gustări sănătoase și… bineînțeles… dacă mai simțiți nevoia, cu puțină apă…
  • 20:00. Un pahar cu apă caldă. Aceasta este etapa finală. Puteți adăuga în apă suc de lămâie sau miere lichidă, care nu doar că îmbunătățesc gustul, dar aduc și mai multe beneficii organismului…

Acest regim trebuie respectat zilnic – Vă ajută atât la menținerea stării de sănătate, cât și la scăderea în greutate – Studiile arată că persoanele care au urmat un astfel de regim cu apă au pierdut, în medie, 15% din grăsimea corporală.

Acum nu mai aveți nevoie de posturi, diete sau alte restricții… Principalul lucru este când și nu cât de multă apă beți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *