Prima pagină » Magazin » Cum să-ți transformi dormitorul într-o oază de lux
Cum să-ți transformi dormitorul într-o oază de lux

Cum să-ți transformi dormitorul într-o oază de lux

27 mart. 2024, 13:12,
în Magazin

Simți nevoia de o schimbare în casa ta? De ce să nu îți transformi dormitorul în cel mai confortabil sanctuar, cu doar câteva schimbări mici, dar de impact? Ideea de lux este diferită pentru fiecare dintre noi, deci nu există reguli general valabile după care să te ghidezi. Însă mulți designeri de interior sunt de acord că ideea de atmosferă de lux poate să fie bine reprezentată de hoteluri. Faptul că acestea sunt asociate, de obicei, cu vacanțele, cu relaxarea și mai ales cu răsfățul creează în subconștient o legătură subtilă între modul în care arată o cameră și felul în care ne face să ne simțim. De la importanța alegerii paletei de culori la impactul unor simple noptiere aurii elegante, la alegerea obiectelor de decor și a luminii potrivite, hai să descoperi cât de ușor este să-ți transformi dormitorul în spațiul preferat de relaxare.

Schimbările care fac diferența

Începe cu patul – este elementul central al oricărui dormitor și care ar trebui să îți ofere confortul pe care îl meriți. Nici nu este nevoie să faci o investiție serioasă, cum ar fi schimbarea lui, mai ales dacă te mulțumește. Ce poți să faci însă este să investești într-un set de așternuturi de calitate, pentru care te poți ghida după numărul de fire din țesătură – cu cât mai multe, cu atât mai fine și confortabile vor fi. Alegerea materialului rămâne la latitudinea ta, în funcție de preferințele personale și de sezon. Dacă vrei o atmosferă premium, cașmirul și mătasea se află în topul preferințelor, însă poți găsi așternuturi la fel de confortabile și dacă alegi modelele din bumbac. În ceea ce privește culoarea și imprimeul, principalul sfat este să stai departe de cele cu forme geometrice sau flori și să optezi pentru modelele simple, într-o singură nuanță, de preferat neutră. Alege culori care completează perfect restul elementelor de decor, mobilier și chiar nuanța pereților. Per total, este recomandat să optezi pentru una sau două culori principale, iar apoi să te folosești de varietățile de tonuri ale acestora. Poți folosi câteva perne decorative, cu modele și culori contrastante pentru a adăuga culoare și dinamism patului tău și care vor accentua ideea de confort.

Și ce ar fi un pat incredibil de confortabil fără accesoriile potrivite? Înlocuiește clasicele noptiere din pal alb cu un model din lemn masiv, ideal într-o culoare închisă, cu picioare și detalii din metal auriu. Adaugă o notă personală și decorează-ți noptiera cu elementele preferate – poate fi vorba despre flori, lumânări parfumate, cărți sau reviste cu care te destinzi după o zi lungă, sau cremele preferate.

Tot la capitolul decorațiuni, nimic nu exprimă ideea de lux mai bine decât o ramă de tablou atent aleasă, care să umple golul de pe peretele de deasupra patului. Poate fi vorba despre artă abstractă, peisajele preferate din vacanțe sau o copie a celui mai cunoscut tablou al artistului tău preferat. Găsește echilibrul între materialul și culoarea ramei, paleta de nuanțe a tabloului și modul în care le poți integra în designul întregii camere și te vei simți în propriul dormitor ca în mijlocul unei colecții private de artă.

Lumina și rolul ei crucial

Lumina este cel mai bun prieten al oricărui designer de interior. Un spațiu poate fi complet schimbat și îmbunătățit prin instalarea luminilor potrivite – aici vorbim despre tipurile de becuri, culorile luminilor, amplasamentul lor și varietatea. Lumina poate adăuga dimensiune unei camere, poate pune accentul pe anumite piese, poate da impresia unui spațiu mai mare și, per total, reușește să creeze atmosfera ideală de relaxare.

Alege mai multe surse de lumină, pentru a avea opțiuni în funcție de stare și activitate. Optează pentru becurile cu lumină caldă și ușor difuză, pentru a nu fi obositoare. Instalează benzi led în spatele noptierelor și al ramei de la pat pentru a evidenția subtil detaliile acestora.

Și lumina naturală este importantă. Însă, pentru momentele în care vrei să dormi până târziu sau pur și simplu vrei să lenevești în pat, ai nevoie de draperiile potrivite, cu un nivel de opacitate cât mai ridicat.

Sfaturi utile suplimentare

Încearcă pe cât posibil să creezi un spațiu inspirat din minimalism, pentru a evita senzația de aglomerare și dezordine.

Ia în considerare instalarea unei mochete pe întreaga suprafață a podelei. Va accentua sentimentul de confort și căldură. Dacă nu ești fan al mochetelor, un covor moale se va potrivi la fel de bine.

Adaugă plante. Cât mai multe și cât mai verzi, atât pentru beneficiul vizual, dar și pentru acea doză suplimentară de oxigen, care îți va energiza diminețile.

Dormitorul este de departe cel mai important spațiu din casa ta. Este acel loc personal în care te relaxezi și te reîncarci pentru o nouă zi, dar și spațiul în care îți vei petrece o mare parte din timp. Așadar, este clar că merită toată atenția și dedicarea ta.

Sursa foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *