Prima pagină » Cancan ultimă oră » Cum să-ţi menţii casa curată dacă ai animale de companie
Cum să-ţi menţii casa curată dacă ai animale de companie

Cum să-ţi menţii casa curată dacă ai animale de companie

23 mart. 2020, 12:03,
în Cancan ultimă oră

Ai un animal de companie? Înseamnă că ştii deja că menţinerea unui cămin curat şi sănătos este o adevărată provocare pentru tine.
Dacă împarţi casa cu un prieten blănos, vestea bună este că studiile arată că eşti probabil mai fericit şi mai sănătos. Există însă şi veşti mai puţin plăcute. Casa ta nu este întotdeauna în ordine şi este dificil să o menţii sclipitoare.

– Animalele de companie trebuie să fie curate întotdeauna
Este important să stabileşti o rutină de îngrijire a animalelor de companie. Pare evident, dar murdăria care se adună în blana unui câine nu provine în mod automat din casă. Deşi nu ar trebui să foloseşti prea des şampon de animale de companie, o spălare rapidă cu apă simplă poate face diferenţa.

Când pisica sau câinele este ud, lasă-l într-o zonă unde poţi să cureţi rapid – de preferinţă, pe o podea (în bucătărie sau în baie). Şi mai bine este dacă îi usuci părul înainte de a împrăştia picături de apă peste tot prin casă. În funcţie de rasă, animalele de companie pot necesita o vizită la frizerie (desigur, e o activitate pe care o poţi face personal, acasă). Dacă ai hotărât să-i dai câinelui un nou look, poţi folosi un aparat de tuns profesional pentru câini. Nu subestima această activitate, care poate fi destul de minuţioasă şi chinuitoare.

Schimbă-ţi canapeaua
Dacă ai obosit să-ţi alungi câinele de pe canapeaua preferată, poate că este momentul potrivit să cumperi una nouă. Este foarte important să te uiţi la materialul din care este fabricată canapeaua. Un material necorespunzător poate acţiona ca un magnet pentru părul animalelor de companie, poate reţine mirosuri nedorite şi cele mai mici pete.

Dacă vrei să cumperi o nouă canapea, cauta una din piele sau dintr-un material cu o ţesătură deasă, într-o nuanţă similară cu cea a animalului de companie. Dacă nu-ţi permite bugetul să cumperi acum o canapea nouă sau nu vrei să renunţi la vechea ta canapea, există o altă soluţie. Acoper-o cu o cuvertură pe care poţi să o pui la spălat mult mai des, ori de câte ori este nevoie.

– Stabileşte o zonă pentru curăţarea câinelui
O masă frumoasă ori o comodă ar putea părea locul potrivit pentru a curăţa un câine, dar nu şi atunci când acesta este plin de noroi. Desigur, baia pare să fie cel mai practic spaţiu pentru curăţarea animalelor de companie. Altfel, zona de la intrare poate fi de asemenea o soluţie potrivită.

În această zonă, trebuie să te asiguri că ai la îndemână toate materialele şi consumabilele necesare: şerveţele, sticlă de apă cu spray pentru curăţarea lăbuţelor de noroi, prosoape, covoraş de intrare anti-murdarie etc. Poţi pune şi câteva gustări, dacă animalul tău de companie este mai năzdravan şi nu prea sta locului când îl cureţi.

– Curăţă periodic lucrurile animalelor de companie
Aici vorbim de paturile în care dorm animalele, jucăriile sau obiectele cu care se joacă. Toate acestea captează un miros puternic de câine sau pisica şi trebuie curăţate în mod regulat. Patul de dormit poate fi curăţat eficient cu un aspirator bun, cu funcţie de eliminare par animale de companie. Unele jucării, prosoape, obiecte de lenjerie ale câinilor şi pisicilor pot fi curăţate în maşina de spălat. Altfel, le poţi spăla manual în chiuvetă de la baie. Este bine dacă poţi face aceste treburi în zilele însorite, pentru a pune obiectele la uscat afară, în soare puternic. Razele soarelui vor îndepărta mirosurile grele.

– Cumpără detergenţi şi produse de eliminare a mirosurilor urâte
În afară de un aspirator bun ( aspirator cu sac philips, aspirator cu filtrare, aspirator cu spălare bosch etc) ai nevoie de produse bune de curăţat. Prima dată verifica ce detergenţi există deja în arsenalul tău de curăţare. Pentru mobilier şi tapiţerie, o pulverizare uşoară cu alcool sau vodcă poate ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute. Sarea este un element foarte bun pentru neutralizarea mirosurilor. O poţi folosi pe mochete sau covoare, înainte de începe să dai cu aspiratorul. Oţetul este, de asemenea, perfect pentru a elimina mirosurile grele. Poţi să-l foloseşti cu încredere când cureţi jucăriile şi patul animalului de companie.

– Reacţionează rapid când e vorba de accidente
Viaţa alături de un animal de companie înseamnă să ştii să reacţionezi rapid când se întâmplă accidente. Pentru asta, asigură-te că ai la îndemână un produs de curăţare pe bază de enzime pentru a minimiza mirosurile.

– Alege un culcuş potrivit pentru animalul de companie
Poate fi tentat să configurezi un pat sau un culcuş moale, plin de paturi, materiale şi cuverturi pentru prietenul tău necuvântător. Dar, aceasta este o greşeală care te solicită tot pe tine, când trebuie să cureţi tot ceea ce se afla acolo. În schimb, optează pentru un pat simplu, impermeabil şi uşor de curăţat. Îl poţi şterge rapid o dată sau de două ori pe săptămână şi îl poţi lăsa să se aerisească la soare. De asemenea, poate fi curăţat uşor cu un aspirator pentru eliminarea părului acumulat.

– Aeriseşte în casă
Nu e un mit: mirosurile grele de animale de companie pot afecta energia casei tale. Deschide ferestrele ori de câte ori ai posibilitatea şi lasa aerul curat să pătrundă în interior. Acest lucru rămâne valabil chiar şi în zilele reci, când o explozie de 10 minute de aer proaspăt poate face minuni pentru calitatea aerului din interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *