Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Cum să-ţi detoxifiezi ficatul cu păpădie
Cum să-ţi detoxifiezi ficatul cu păpădie

Cum să-ţi detoxifiezi ficatul cu păpădie

18 mai 2020, 14:24,
în WoW!

Cu toții am auzit de păpădie. Este o plantă iubită și prețuită atât pentru culoarea, cât și pentru virtuțile ei. Una dintre legende spune că s-a născut din praful de aur pe care îl lasă soarele când călătorește pe cer și că este o plantă extraterestră, fiindcă este capabilă să facă semințe fără să fie fecundată de fluturi sau de vânt.

Primăvara, păpădia se consumă crudă și proaspătă, pusă în salate, iar când florile ajung la maturitate, se face din ele un sirop bun pentru sănătate și aromat. Păpădia conține vitamine (A, B și C), fier, magneziu și calciu. Principiile amare sunt foarte eficiente în tratarea bolilor de ficat. La fel ca urzica, păpădia curăță sângele, este depurativă și cu virtuți diuretice.s

Preparate din păpădie

Sucul din frunze de păpădie.

Se spală bine două mâini de frunze de păpădie proaspăt culese, se taie mărunt și se pun la macerat, timp de două-trei ore, în 500 ml apă, apoi se filtrează. Sucul amar care se obține se consumă pe parcursul unei zile, în cure de cel puțin două săptămâni. Are efect benefic asupra ficatului.

Siropul de păpădie proaspătă.

Se culege păpădia cu tot cu rădăcină și frunze, cu atenție, apoi se spală bine cu apă rece și se lasă la scurs. Se toacă foarte mărunt planta întreagă și se pune într-un borcan cu tot cu suc, peste care se toarnă miere două treimi. Se amestecă bine conținutul și se lasă la macerat la temperatura camerei. Se face o cură de 12 zile, se administrează 1-4 lingurițe înainte de masă. Detoxifiază corpul.

Pentru frumusețe

Pentru a lupta contra acneei juvenile sau ca să aveți pielea fină, spălați-vă pe față cu o apă de toaletă obținută astfel: culegeți flori de păpădie, în momentul când sunt la maturitate. Puneți la fiert 500 ml apă (de preferință de ploaie), iar când dă în clocot, aruncați în ea un pumn de flori, lăsați-le puțin să se infuzeze, apoi strecurați printr-un tifon. Are efect bun asupra tenului.

Preparatele din păpădie ajută în caz de acnee, constipație, hemoroizi, eczeme, alergii, pietre la rinichi etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 octombrie 2024
04 octombrie 2024