Prima pagină » Sanatate » Frumusete » Cum sa-ti decolorezi parul folosind vitamina C
Cum sa-ti decolorezi parul folosind vitamina C

Cum sa-ti decolorezi parul folosind vitamina C

22 mart. 2018, 11:05,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:80961;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Atunci cand regreti ca ti-ai vopsit parul, visezi sa existe o solutie miraculoasa care sa elimine culoarea din par, fara sa-i afecteze sanatatea. O varianta este decolorarea la salon, cu produse chimice care afecteaza iremediabil structura firului de par. Dar stiai ca exista si o varianta pentru decolorarea parului vopsit mult mai blanda cu parul tau? Starleta Kim Kardashian a dezvaluit intr-o postare pe pagina sa de Instagram ca a eliminat vopseaua roz din parul ei folosind vitamina C. Rezultatele obtinute de Kim ne arata ca aceasta solutie ieftina si sigura pentru par chiar functioneaza!

In primul rand, aceasta metoda functioneaza numai pentru decolorarea parului vopsit. Nu te va ajuta sa iti decolorezi nuanta naturala a parului tau. Un alt lucru foarte important de stiut este acela ca vitamina C nu va elimina complet culoarea din par, ci va estompa treptat pigmentul si te va ajuta sa obtii o nuanta mai deschisa. Prin urmare, nu te astepta ca parul negru sa devina blond platinat. Poti obtine acest rezultat numai prin decolorarea la salon.

Nu este cunoscut foarte bine motivul pentru care vitamina C elimina vopseaua din par, dar una dintre explicatii este aceea ca acidul ascorbic, ingredientul principal din tabletele de vitamina C, interactioneaza cu moleculele de vopsea si le elimina din par. De asemenea, acidul citric ar putea avea acelasi efect de descompunere si eliminare a pigmentilor de vopsea din par. Oricare ar fi motivul, vitamina C este o solutie sigura pentru decolorare. Nu afecteaza structura firului de par, iar singurul efect negativ este un par uscat, dar care poate fi remediat imediat folosind un balsam hidratant.

Pasii pentru a-ti face o astfel de masca sunt foarte simpli. Ai nevoie de numai cateva ingrediente ieftine. Poate ca ai deja tablete de vitamina C in casa, pe care le poti folosi. O alta varianta este folosirea pudrei de acid ascorbic, pe care o poti cumpara din farmacii. 

Iata care sunt ingredientele si ustensilele necesare:

  • – 25 de tablete de vitamina C
  • – 1/2 cana cu sampon
  • – 1 lingura cu balsam de par (in cazul in care parul tau este uscat sau degradat)
  • – un bol din plastic sau ceramica
  • – casca pentru dus

Pune tabletele de vitamina C intr-un mojar si piseaza-le bine, pana ce obtii o pudra fina. Pune pudra de vitamina C in bolul din plastic sau ceramica. Adauga samponul si o lingura cu balsam, daca ai parul foarte uscat si deteriorat. Amesteca bine, pana cand obtii o pasta. Daca amestecul este prea lichid, mai poti adauga putina pudra de vitamina C. Aplica amestecul pe parul uscat, insistand asupra fiecarei suvite. Maseaza bine amestecul pe par. Pune-ti casca pentru dus pe cap si lasa masca sa actioneze timp de o ora. Spala-te apoi pe cap cu apa calda timp de cel putin cinci minute. Trebuie sa clatesti abundent, cu o apa ceva mai calda fata de cea pe care o folosesti de obicei. In acest fel vei indeparta restul de vitamina C din par si pigmentii de vopsea. Aplica balsamul de par, asa cum faci de obicei. Rezultatele obtinute depind de cantitatea de pigmenti din parul tau. Daca nivelul pigmentilor din par este ridicat din cauza vopsirilor dese, este necesar sa repeti tratamentul cu vitamina C o data pe saptamana, pana cand vei ajunge la nuanta dorita.

sursa: eva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *