Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Cum să-ţi dai seama singur că ai deficit de magneziu
Cum să-ţi dai seama singur că ai deficit de magneziu

Cum să-ţi dai seama singur că ai deficit de magneziu

27 mart. 2020, 10:46,
în WoW!

Dacă te simți obosit în mod regulat, ți se bat ochii sau ai spasme musculare, cel mai probabil ai deficit de magneziu. Magneziul este responsabil pentru multe procese din organism. Deficitul său este periculos pentru sănătate și poate cauza boli grave. Prin urmare, este foarte important să fiți atenți la corpul vostru pentru a observa problemele cât mai curând posibil.

Iată care sunt cele mai comune simptome pentru lipsa de magneziu

1. Dorința de dulce

O dorință foarte puternică de a mânca ceva dulce indică adesea o lipsă de anumite minerale în organism, în special magneziu. În rândul persoanelor sănătoase, poftele subite de dulciuri apar cel mai frecvent la femei în timpul menstruației și la sportivi, după o pregătire intensă.

2. Spasme și dureri musculare

Crampele musculare și spasmele pot fi foarte dureroase. Dacă se repetă adesea, acesta este unul dintre principalele semne ale lipsei de magneziu. Îndepărtarea lor va contribui nu numai la completarea acestui element, ci și la complexul vitaminelor B, E și D.

Pentru a verifica nivelul acestor microelemente în organism, consultați un medic. Și pentru o ușurare a tensiunii musculare, masați zona dureroasă cu mișcări circulare.

3. Insomnia

Deficitul de magneziu cauzează adesea insomnie. Această substanță este responsabilă de capacitatea creierului de a se relaxa și de a adormi în liniște. Dacă magneziul nu este suficient, atunci „funcția de relaxare” a corpului nu reușește să-și îndeplinească rolul. Tot din cauza lipsei de magneziu apare și „sindromul picioarelor neliniștite”.

4. Probleme cu oasele

Deficitul de magneziu crește în timp riscul de fracturi, dislocări și alte probleme legate de oase și articulații.

5. Refluxul gastric

Din cauza deficitului de magneziu, alimentele nedigerate și sucul gastric se întorc înapoi la esofag. Din acest motiv, există o senzație de arsură, numită în mod obișnuit arsuri la stomac.

6. Apatie și stres

Magneziul este foarte important pentru funcționarea normală a sistemului nervos. În lipsa magneziului, e foarte dificil pentru o persoană să se calmeze. În timp, acestă problemă poate duce chiar la depresie.

7. Constipația

Cauzele constipației pot fi multe: de la stres la aportul inadecvat de fibre. Iar una dintre cauzele este lipsa de magneziu. După cum am menționat mai sus, el este responsabil pentru relaxarea corpului. Acest lucru este valabil și pentru tractul digestiv. Datorită lipsei acestuia, funcționarea unor funcții intestinale este întreruptă, ceea ce duce în cele din urmă la constipație.

8. Oboseala

Dacă nu avem suficient magneziu, celulele nu pot produce energie în cantitatea potrivită pentru o viață activă. Din aceasta cauza, apar simptome precum oboseala constantă apatie și lene.

9. Dureri de cap severe

Lipsa cronică de nutrienți cauzează dureri de cap severe. În funcție de sursa localizării sale, poți să îți dai seama ce vitamină lipsește din organism – A, B, C sau D. O trăsătură caracteristică a deficitului de oligoelemente este localizarea migrenei într-o singură parte a capului.

Cu un nivel scăzut de magneziu, vasele de sânge ale creierului se extind rapid și se contractă, ceea ce provoacă disconfort. Umplerea deficitului normalizează activitatea vaselor de sânge și ameliorează durerile de cap.

Ce alimente au o cantitate mare de magneziu?

Deficitul de magneziu apare în multe persoane datorită dietei nesănătoase și obiceiurilor proaste. Dieta corect selectată asigură nevoia zilnică a acestei substanțe.

Alimete care ajută la creșterea nivelului de magneziu din organism:

  • cereale;
  • nuci;
    fructe proaspete și fructe uscate;
  • alimente verzi;
  • pește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`