Prima pagină » Magazin » Cum să-ți amenajezi o grădină cu flori. 4 sfaturi pentru un proiect de nota 10
Cum să-ți amenajezi o grădină cu flori. 4 sfaturi pentru un proiect de nota 10

Cum să-ți amenajezi o grădină cu flori. 4 sfaturi pentru un proiect de nota 10

21 feb. 2023, 13:58,
în Magazin

O grădină cu flori aduce bucurie în suflet și înseninează zilele. Citește în continuare și descoperă câteva sfaturi care te vor ajuta să amenajezi o grădină de nota 10, în care florile se combină ca și cromatică și textură. Iar dacă ai nevoie de sugestii de flori pe care le poți planta primăvara, anotimpul renașterii, te invităm să te inspiri din articolul celor de la flowertime.ro.

Decide-te asupra cromaticii și a temei grădinii

Tendințele florilor de grădină se împart în funcție de caracteristicile spațiului care trebuie decorat. Fie că amenajezi grădina unei case moderne sau a unei cabane de vacanță, ar trebui să alegi combinații de plante reprezentative pentru acel loc.

În prima fază, decide-te asupra înălțimii maxime la care dorești să ajungă florile, la cum vor fi răspândite, vizualizează cum vor decora împreună, de primăvara până la finalul toamnei sau chiar și iarna.

Alege flori cu texturi diferite și forme diverse. Asocierea acestora va crea un ritm impresionant. De exemplu, poți asocia flori mici, grupate în inflorescențe precum Achillea millefolium, cu flori cu tije înalte precum Matthiola sau Digitalis. Florile delicate precum hortensia sau lavanda vor crea un efect de uniformitate, iar texturi stridente precum florile de Eryngium sau Kniphofia vor crea alte puncte focale.

Creează insule tematice

Poți opta pentru amenajarea unei zone romantice, cu trandafiri, bujori și iriși. Alege și plante perene, care te vor bucura cu florile lor an de an. Sunt mai ușor de îngrijit și le poți alege în funcție de expoziție și de înălțimea la care vrei să ajungă zona cu flori.

Dacă dorești arbuști decorativi prin flori de talie mai înaltă, îți recomandăm Syringa vulgaris (liliacul), magnolia sau Buddleja (arbustul fluturilor). Arbuștii decorativi de talie mică pot fi din categoria Rododendronilor și a Azaleelor.

Dacă grădina ta este scăldată în raze de soare o mare parte a zilei, alege specii precum Coreopsis, Zinnia, Phlox sau Cosmos. Pe de altă parte, dacă grădina ta este umbrită, alege Astrantia, Allium, Vinca, Sedum ori Portulaca.

Alege specii care să-ți asigure flori tot anul

Din păcate, nu există plante care să înflorească de primăvara până toamna fără repaus. Însă poți opta pentru specii diferite, cu înflorire succesivă. De exemplu, de îndată ce bulbii de primăvară și-au încheiat perioada de înflorire, asigură-te că plantele obținute prin semințe vor înflori sau chiar arbuștii floriferi. Alternează printre florile de primăvară, precum ghiocei, zambile și narcise, plante care vor înflori după ce se termină sezonul celor amintite anterior. De exemplu, Salvia, Zinnia, panseluțe sau garofițe.

Dacă ai la dispoziție un perete sau un gard, poți opta pentru îmbrăcarea lui în flori cățărătoare. Clematis, Wisteria sau Campsis îl vor îmbogăți cu flori și vor crea o perdea minunată.

Îngrijește florile din grădină

Imediat după plantare, florile se udă abundent și apoi periodic, în funcție de cerințele plantei, evitând excesul de apă.

Începând din primăvară și până la finalul înfloririi este recomandat să administrezi un îngrășământ pentru stimularea înfloririi, la interval de două săptămâni sau doar lunar, în funcție de informațiile de la producător.

Pentru a favoriza formarea noilor flori, adună florile uscate. Florile de grădină se întrețin adesea ușor, respectând condițiile de lumină necesare fiecărei specii de plante.

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *