Prima pagină » Radio » Actualitate » Cum sa te lasi de fumat. Metoda usoara care te poate ajuta sa renunti la acest viciu
Cum sa te lasi de fumat. Metoda usoara care te poate ajuta sa renunti la acest viciu

Cum sa te lasi de fumat. Metoda usoara care te poate ajuta sa renunti la acest viciu

28 ian. 2020, 13:38,
în Radio
a:3:{s:7:"site_id";i:17;s:6:"old_id";i:21984;s:8:"site_url";s:12:"radio.bzi.ro";}

Cum să te laşi de fumat. Unii fumători reuşesc să renunţe la fumat din prima încercare, iar alţii se luptă cu sine încercând să devină nefumători.

Fumatul este un viciu de care cu greu mai poţi scăpa. Statistic, foarte puţini fumători reuşesc să scape de acest obicei nesănătos. E nevoie, în primul rând, de o voinţă de fier şi de conştientizarea răului pe care ţigara îl provoacă.

Cum să te laşi de fumat

Piaţa este invadată de metode care mai de care antifumat, însă puţine se dovedesc eficiente. Sau, mai bine zis, eficienţa este contracarată de lipsa de voinţă. Când ţi-ai propus să te laşi de fumat, trebuie să fii sigur că asta îţi doreşti. Altfel, te vei amăgi, indiferent ce cale urmezi. Va fi suficient să cauţi o scuză pentru a reaprinde ţigara.

Nici lăsatul gradual nu e o soluţie. Te laşi sau te pacalaesti că te laşi? Practic, reducerea cantităţii nu te va ajuta să renunţi la tutun. Din ziua în care ai decis că trebuie să spui stop fumatului, arunca pachetul de ţigări şi ai grijă să nu mai ai acces la el!

Metode pentru a scăpa de acest viciu

Spuneam, mai sus, că exista o multitudine de medote antifumat, de la cele medicale (tratament cu plasturi) până la cele naturiste. Astăzi, îţi prezentam un procedeu simplu şi deloc costisitor, care dă rezultate în doar câteva zile. Nu uita, însă, voinţa e imperios necesară:

Cum să te laşi de fumat cu bicarbonat

Așadar, cum spuneam, una dintre cele mai simple și eficiente metode antifumat este cea pe bază de bicarbonat de sodiu. Ce trebuie să faci:

– amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu 250 ml apa, până praful se dizolva complet.

– când simţi nevoia să aprinzi o ţigară, clăteşte gura, de câteva ori, apoi înghite. Pofta de tutun va persista în primele 6-7 zile, apoi nu vei mai simţi nevoia să fumezi.

Explicaţie. Bicarbonatul de sodiu ajuta la curăţarea substanţelor nocive din organism şi îţi va inhiba dorinţa de a fuma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`