Prima pagină » Radio » Actualitate » Cum să te înțelegi cu soacra. Aplică aceste metode
Cum să te înțelegi cu soacra. Aplică aceste metode

Cum să te înțelegi cu soacra. Aplică aceste metode

11 nov. 2019, 14:30,
în Radio

Cum să te înțelegi cu soacra. Indiferent dacă eşti bărbat sau femeie, cu siguranţă, doreşti să te înţelegi bine cu noua ta mamă.

Soacra, un cuvânt care provoacă, de multe ori, fiori celor ce decid să se căsătorească. Oricum, nu e deloc de dorit o situaţie conflictuală cu mama-soacră. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îţi transformi soacra în aliat.

1. Laudă-i copilul

Când băiatul/fata pleacă de acasă definitiv, ceva se rupe în sufletul mamei, chiar dacă conştientizează cursul firesc al vieţii. Aşadar, te va învinovăţi, conştient sau nu, de această despărţire dureroasă. Pentru a reuşi să o îmbunezi, nu uita să îi lauzi copilul, de câte ori ai ocazia. Sigur, nu exagera, deoarece ai putea crea impresia că eşti fals/a. Când soţul/soţia face un lucru bun, spune-i şi soacrei! În plus, nu pică în capcana alianţei directe cu soacra. Dacă îşi cearta copilul, nu o susţine. Va înţelege prin asta că nu eşti suficient de loial/a şi că nu îi arăţi respectul cuvenit copilului său.

2. Caută eficiența

O soacră devine mai înţelegătoare, dacă observă că problemele gospodăriei sunt rezolvate rapid şi fără mari bătăi de cap. Cu cât familia ta va evoluae(social, casnic), cu atât soacra te va îndrăgi mai mult.

3. Cum să te înțelegi cu soacra. Nu ezita să-i ceri sfaturi

Orice soacră te va aprecia, dacă apelezi la sfaturile sale. Spre exemplu, ai putea să îi ceri o reţetă de ciorbă de pasăre sau să o întrebi cum se poate curăţa un covor mai eficient. Sau, dacă eşti bărbat, întreabă-ţi socrul cum să organizezi garajul mai bine sau cum să schimbi roata de la maşină, de exemplu.

4. Nu vorbi de rău familia

Cum să te înțelegi cu soacra. Încearcă să ascunzi de soacra poveştile de familie, mai ales pe cele negative. Şi cu atât mai mult nu-ţi vorbi de rău părinţii, pentru că vei declanşa o întrebare firească în mintea sa: Dacă aşa vorbeşte despre părinţii săi, cum o vorbi despre mine?!

5. Fii responsabil şi nu-ţi plânge de mila

Chiar dacă simţi că, din punct de vedere fianciar, tu şi soţul/soţia nu staţi prea bine, nu fugi repede să ceri sprijin soacrei sau să plângi pe umărul său. Mai bine faci un împrumut decât să ceri bani de la socri. Oricum, dacă văd că vă zbateţi pentru casa, cu siguranţă vă vor da o mână de ajutor. În schimb, dacă stai cu mâna întinsă, vei îndepărta soacra… poate chiar iremediabil. Şi nu vrei asta!

6. Cum să te înțelegi cu soacra. Evită conflictele

Când se întâlnesc soacrele, fiecare va încerca să demonstreze că al ei copil e stâlpul în familie. Şi uite aşa se poate ajunge la conflicte. Încearcă să le mediezi prin schimbarea vorbei. Dacă nu se poate, măcar fă un pas înapoi şi tensiunea se va risipi. În genere, bărbaţii fac asta în mod natural. Aşadar, femeile trebuie să mai lucreze la medierea situaţiilor tensionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`