Prima pagină » Local » Cum să te împaci cu soția după o ceartă? Sfaturile părintelui Calistrat Chifan pentru cupluri – VIDEO

Cum să te împaci cu soția după o ceartă? Sfaturile părintelui Calistrat Chifan pentru cupluri – VIDEO

17 oct. 2022, 13:39, 2 ,
în Local

Dacă nu știi cum să te împaci cu soția după o ceartă, ai ajuns în locul potrivit! În rândurile următoare, îți prezentăm sfaturile părintelui Calistrat Chifan pentru cupluri.

Certuri și supărări apar în tate cuplurile. În majoritatea cazurilor, ele apar din cauza incapacității persoanelor de a vorbi deschis despre problemele care s-au adunat zile, luni și, chiar, ani de-a rândul. Pentru ca acest lucru să fie evitat, este recomandată comunicarea și, mai ales, iertarea. Dacă ești de părere că nu ai nicio vină, dar vrei, totuși, să te împaci cu persoana iubită, este recomandat să lași de la tine și să nu consideri că acest lucru constituie o slăbiciune. Din contră, pentru a face primul pas este nevoie de multă putere. Ascultă sfaturile părintelui Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași și bucură-te de o căsnicie fericită.

Cum să te împaci cu soția după o ceartă? Unul dintre cele mai bune sfaturi ale părintelui Calistrat Chifan pentru cupluri

Părintele Calistrat Chifan a vorbit, în emisiunea BZI LIVE, despre cazul unui bărbat, care s-a certat cu soția sa și a venit să îi ceară un sfat. Aceasta i-a recomandat să caute să îi facă o surpriză soției și să meargă acasă cu un buchet de flori, pentru că numai așa o poate „îmblânzi”.

„Mi-a zis un băiat: „Părinte, dați-mi un sfat, că nici nu știu cum să procedez. I-am vorbit (soției) o dată, de două ori, mai rece, mai urât și luni nu are timp, marți o doare capul, miercuri e post, joi se duce la mă-sa, vineri nu știu ce mai face, sâmbătă-i duminică și eu stau așa, de vreo lună-două, și nu ne putem atinge unul de altul. Nici eu n-am inima să mă duc spre ea să o rog, nici ea nu are îndrăzneala să vină spre mine să ne împăcăm. Stăm așa, ca doi arici, unul cu altul.”

Dacă nu-ți pare normal, fă următorul lucru. Caută undeva un sejur de o zi-două, du-te acasă cu un buchet de flori, du-te acasă cu ceva ce știi că îi place ei sau ceva ce o încântă și spui așa: „Draga mea, vreau să îți fac o surpriză. Uite ce m-am hotărât, dar am vrut să păstrez secret, ca să nu știi, am vrut să fie o supriză.” Și ai să vezi că o îmblânzești. Și altă dată mușcă-ți limba, să nu mai vorbească gura fără tine.”, a declarat părintele Calistrat Chifan la BZI LIVE.

Îndrăgitul duhovnic a mai adăugat faptul că „în momentul în care ai tăiat cu cuvântul, cuvântul ăla nu se vindecă cu una, cu două”, pentru că unii oameni pot fi orgolioși și pot ține minte răul. Mai mult, sunt și persoane care caută momentul răzbunării sau a demonstrației că nu ai avut dreptate.

„Filocalia ne arată negru pe alb că poți să tai cu foarfeca și coși, poți să tai cu bisturiul și coși, dar în momentul în care ai tăiat cu cuvântul, cuvântul ăla nu se vindecă cu una, cu două. Depinde de ce zace în om. Avem oameni orgolioși, avem oameni care țin minte răul, avem oameni care înmagazinează răul, avem oameni care stochează răul și-l mestecă, îl pitrocesc și avem oameni care caută momentul răzbunării sau a demonstrației că nu ai avut dreptate. Și poate să dureze și o lună, și două și trei și când ți-e mai dragă lumea și crezi că-i bine, auzi: „Și tu știi ce mi-ai spus atunci? Crezi că nu țin minte?” Și iarăși e sistem de ceartă în familie, iarăși e motiv de hărțuială.”, a adăugat părintele.

Părintele Calistrat Chifan, recomandări pentru soți: « Ori că ar fi bună, ori că n-ar fi bună mâncarea, te-ai sculat de la masă și îi spui: „Îți mulțumesc pentru masă, ești cea mai bună gospodină”»

Părintele Calistrat îi îndeamnă pe soți să își complimenteze soțiile, atunci când fac ceva fie pentru ei, fie pentru locuința lor. În acest fel, femeile vor face lucrurile cu dragoste. În schimb, „dacă începi să faci mofturi, „nu-i ca la mama” sau nu știu ce, n-ai făcut nimic”, deoarece se distruge cuplul pe principiul pedagogiei de familie.

„Ori că ar fi bună, ori că n-ar fi bună mâncarea, te-ai sculat de la masă și îi spui: „Îți mulțumesc pentru masă, ești cea mai bună gospodină”. Poate nu va crede femeia, dar auzind cuvintele astea, o face întotdeauna cu dragoste, pentru că tu ai apreciat ce a făcut ea. Dacă începi să faci mofturi, „nu-i ca la mama” sau nu știu ce, n-ai făcut nimic. De ce? Pentru că se distruge cuplul pe principiul pedagogiei de familie. Ar trebui o fișă a postului, ca să spun așa, să conțină ce calități trebuie să dețină un bărbat ca să fie bun de însurat, ce atribuții poate avea un bărbat ca să fie bun de însurat, ce lucruri trebuie să facă un bărbat care ar fi bun de însurat și identic și la fată.”, a mai spus părintele Calistrat Chifan în emisiunea BZI LIVE.

Comentarii
  • Am tot respectul pentru parintele Calistrat. Am patit ceva asemanator. Noi ne cam indepartasem. Si inainte sa ne casatorim aveam prieteni care veneau in vizita, la o carte, un board game, un pahar de vorba. Apoi cu timpul, totul s-a schimbat. Si eram nostalgici, dar nu faceam nimic in sensul asta. Pana cand am citit pe jocuripentruadulti.ro despre Monogamy, un joc pentru cupluri, care le ajuta sa reaprinda flacara. Nu ne asteptam sa mearga, dar ne-am amuzat, ne-am impacat, ma bucur ca l-am cumparat. Uneori, de nervi, de stres, ne uitam bunele maniere. Bine zice parintele, un cuvant urat doare foarte tare.

  • Ce mosneag cretin !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *