Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Cum să stimulezi un tranzit leneș in caz de constipație
Cum să stimulezi un tranzit leneș in caz de constipație

Cum să stimulezi un tranzit leneș in caz de constipație

08 sept. 2020, 07:28,
în Sanatate

Cum să stimulezi un tranzit leneș? Probabil aceasta intrebare si-o pun foarte multe persoane. Pentru unele persoane constipația este o problemă ocazională, pentru altele este un coșmar zilnic. Cu toate acestea, există soluții.

Pentru a suferi de constipatie, trebuie să îndeplinești cel puțin două dintre următoarele criterii:

  • aveți o mișcare intestinală de mai puțin de trei ori pe săptămână,
  • produci scaune foarte dure pentru cel puțin o treime din producția totală și adesea sub formă de bucati mici,
  • trebuie să te forțezi pentru a elimina scaunul sau apelezi la diverse trucuri sau medicamente
  • nu ai niciodată, la ieșirea din toaletă, senzația de eliberare totala a scaunului
  • Dacă sunteți una dintre persoanele predispuse la constipație, anumite obiceiuri și soluții de stil de viață, medicinale sau naturale, vă pot ajuta. Iata cum să stimulezi un tranzit leneș in caz de constipație!

Acordați mai multă atenție aportului de fibre

Cu accent pe fibrele insolubile care stimulează peristaltismul, mișcările intestinului pentru a avansa alimentele și pentru a crește volumul scaunului. Pentru a menține un nivel maxim, preferați legumele crude decât fierte.

Dintre toate alimentele cu fibre, favorizați-le pe cele predominant în fibre insolubile, cum ar fi produsele din cereale integrale, fructele și legumele cu coaja comestibilă (roșii, dovlecei, ridiche etc), salată, țelină, varză, leguminoase, fructe uscate.

Pentru a nu umfla intestinul și a evita balonarea, este mai bine, totuși, dacă nu ai fost un iubitor e fibre, sa crești cantitatile foarte treptat.

Bea suficiente lichide

Deoarece apa hidratează și înmoaie scaunul și deoarece fibrele, pentru a-și îndeplini misiunea, au nevoie de lichid. De la un litru și jumătate de apă pe zi în perioade normale, puteti urca până la doi litri în faza de constipație, favorizând apa bogată în magneziu. Acest lucru promovează într-adevăr contracția musculară, inclusiv mușchii care acoperă peretele intestinal.

In loc de apa, puteti alege si ceaiuri de plante: mentă, floare de tei, mușețel etc. In ceea ce priveste ceaiurile de plante laxative, nu le consumați mai mult de 8 până la 10 zile, deoarece, așa cum spune profesorul Peyrin-Biroulet, pot ajunge să irite intestinul.

Cum să stimulezi un tranzit leneș? Odihnește-te după mese

Atunci când suntem relaxați, intestinul nostru funcționează cel mai bine, deoarece are cea mai mare energie posibilă. Relaxarea nu înseamnă să te indinzi pe o canapea, ci mai degrabă să faci o plimbare timp de zece minute după masă.

Faceti activitate fizică

Intărirea mușchilor din abdomen funcționează mecanic asupra peristaltismului, ceea ce favorizează golirea intestinului. Mersul pe jos combinat cu un pic de gimnastică abdominală este combinatia perfecta.

Adoptați poziția potrivita la toaleta

Așezarea pe scaunul toaletei nu este fiziologic propice unei evacuări eficiente, spre deosebire de pozitia ghemuit. Truc: pr și simplu asezați picioarele pe un scaun mic și înclinați-vă pieptul ușor înainte.

Facilitați tranzitul printr-un masaj

Așezați mâna în partea dreapta jos a burții, la nivelul apendicelui, aduceți-o apoi sub coastele din dreapta, traversați orizontal spre coastele din stânga, coborâți în stânga jos a burții, apoi traversați înapoi în zona apendicelui ca un pătrat în sensul acelor de ceasornic. Acest masaj trebuie efectuat dimineața și seara în perioadele de constipație, făcând cel puțin șase ture, începând cu o presiune medie a mâinii, apoi puternică, apoi foarte ușoară.

Cum să stimulezi un tranzit leneș? Anticipați situațiile de risc!

În mod natural, intestinul urăște modificările, mai ales atunci când aveți tendința de a fi constipat. Dacă urmează o călătorie, introduceți un pachet de prune uscate în geantă. Deoarece trebuie să așteptați două-trei zile pentru a vă bucura pe deplin de efectele lor, idealul este să anticipați puțin și sa consumați o portie cu o zi înainte de plecare.

Medicamente care vă pot ajuta

Ca opțiune de primă linie, se recomanda taratea psyllium. Mucilagiile sale, prin captarea și reținerea apei, îmbunătățesc într-adevăr constipația. Laxativ natural și neiritant, poate fi folosit chiar și pe termen lung.

Ca tratament de a doua linie, laxativele sunt oferite în general atunci când suplimentarea cu fibre nu este suficientă sau în timpul unui eveniment neobișnuit care să conducă la constipație (calatorie etc.).

Aceste medicamente pot crea o dependență a intestinelor și o constipație rebelă. Deoarece laxativele golesc tot conținutul intestinului gros, poate dura trei zile până când acesta se reumple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024