Prima pagină » Culinar » Cum să slăbești până la 12 kilograme cu un aliment banal
Cum să slăbești până la 12 kilograme cu un aliment banal

Cum să slăbești până la 12 kilograme cu un aliment banal

12 dec. 2019, 11:48,
în Culinar

Dieta cu hrişcă va ajuta să slăbiţi până la 12 kg. Cu toate că este foarte dificilă, în acelaşi timp este şi extrem de eficientă, deoarece timp de 1 sau 2 săptămâni veţi consuma doar hrişca gătită.

În acest articol, vă prezentăm cum va ajuta aceste seminţe să pierdeţi în greutate. Se ia o cană de hrişcă, se toarnă apă fiartă peste ea, şi se lasa aşa peste noapte, să se înmoaie. Se recomandă că dieta cu hrişcă să se urmeze timp de 7 – 14 zile. Dupa se face pauză o lună, pentru a se evita obişnuinţă. Aceasta cură capăta din ce în ce mai multă popularitate datorită eficienţei şi siguranţei.

Cum să slăbești până la 12 kilograme cu un aliment banal

În urma unui sondaj făcut de către specialiştii în domeniul nutriţiei, aproximativ 60 % dintre persoanele care au urmat-o au declarat că este foarte eficientă comparativ cu alte diete. Acţiunea sa principală este pierderea în greutate. In acelaşi timp se detoxifica şi organismul. În 7 – 14 zile, puteţi slăbi până la 7 – 12 kg şi nu aveţi nevoie, în principiu, decât de hrişcă, iaurt slab în grăsimi, fructe şi multivitamine.

Aceasta cură are 2 variante: prima este creată pentru 14 zile, iar a doua presupune 7 zile. Cu toate că cele 2 versiuni nu diferă prea mult una faţă de cealaltă, particularităţile sunt date de felul în care le aplicăm.

Cum să slăbești până la 12 kilograme. Dieta cu hrişcă – Varianta 1

Este necesar să consumaţi un pahar de cereale integrale pe zi (adăugaţi 2 pahare de apă fiartă şi se lasa să se înmoaie peste noapte. Hrişca se consuma în timpul zilei, când şi cât doriţi. Evitaţi sarea, zahărul şi untul în orice tip de meniu. Dacă simţiţi că nu puteţi ţine dieta întocmai, puteţi consuma 2 pahare de seminţe de hrişca înmuiate. Este permis să beţi apă, ceai şi cafea. Nu trebuie să consumaţi alte alimente. Ocazional, aveţi voie să mâncaţi un măr însă ar fi bine dacă nu aţi face acest lucru, dacă doriţi ca rezultatele să apară mai repede.

Cum să slăbești până la 12 kilograme. Varianta 2

Fierbeţi 1 – 1,5 pahare de seminţe de hrişca îmbibate în apă ziua, iar seara, câte 3 – 4. Sarea şi zahărul nu sunt permise. Dimineaţa, pe stomacul gol, beţi cu înghiţituri mici 1 pahar de apă caldă (care a fost fiartă înainte). După 30 minute, mâncaţi 1/3 din porţia de târâte de hrişca (fără sare sau zahăr). A doua parte o mâncaţi la prânz, iar a treia, la cină. Între cele 3 mese principale, puteţi bea ceai sau zeama de la hrişca însă nu trebuie să depăşiţi 2 litri pe zi.

Regulile specifice dietei cu hrişcă:

  • Mai întâi de toate, este necesar acordul medicului înainte de a începe aceasta dietă.
    Se recomandă să mâncaţi tarate din hrişcă, să beţi zilnic 1 litru de iaurt cu 10 % grăsimi şi 2 litri de apă minerală sau plată.
    Se permite consumul ceaiului sau al cafelei în cantităţi moderate.
    Puteţi mânca fructe, dar nu mai mult de 2 bucăţi din fiecare, de exemplu: 2 mere.
    Dacă vă este excesiv de foame, puteţi bea o jumătate de pahar de iaurt diluat cu apă minerală înainte de a vă duce noaptea la somn.
    Se recomandă eliminarea completă a alcoolului din alimentaţie.
    Pe durata în care ţineţi dieta cu hrişcă şi încă o perioadă după ce aţi încheiat-o, este bine să luaţi multivitamine (cel puţin o lună).
    După 14 zile de regim, corpul va simţi nevoia să se odihnească (pentru a evita rutină) însă după aceea puteţi repeta cura, dacă vreţi să vă consolidaţi rezultatele obţinute.

Ca să se poată menţine rezultatele obţinute, reţineţi că este necesar să nu consumaţi mai mult de 600 calorii pe zi în anumite zile. După aceea se dublează nr. caloriilor admise. Acest mod de alimentaţie trebuie menţinut timp de o săptămână sau două, în funcţie de care variantă a dietei alegeţi.

Nu se recomandă ca aceasta cură să fie urmată o perioadă foarte îndelungată. Altfel, corpul va ajunge să piardă o parte dintre substanţele necesare vieţii sănătoase. Cu toate acestea, unul dintre avantajele dietei cu hrişcă este ca scăderea în greutate nu vine însoţită de ameţeli. Si nici cu senzaţia de oboseală generală, lene şi slăbiciune.

Beneficiile acestui aliment asupra sănătăţii:

  • Previne accidentele vasculare
    Lupta împotriva diabetului
    E bun pentru memorie
    Scade nivelul colesterolului
    Ajută la slăbit
    Elimină toxinele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *