Prima pagină » WoW! » Sfaturi pentru casa si gradina » Cum să scapi de ploşniţe
Cum să scapi de ploşniţe

Cum să scapi de ploşniţe

26 mai 2020, 13:51,
în WoW!

Ploşniţele de cereale, cunoscute şi ca gândacii puturoşi sau ploşniţele de grâu, invadează oraşele în fiecare vară. Aceste insecte pătrund în locuinţele oamenilor prin crăpăturile dintre plasele de la geam şi fereşte sau prin crăpăturile dintre ziduri. Dacă se simt ameninţate sau sunt omorâte lasa în urmă un miros greu de suportat.
Poate părea un adevărat coşmar să scapi de aceste insecte. Iată însă câteva trucuri care te vor ajuta să scapi de ploşniţele de cereale fără efort!

1. Sigilează toate locurile prin care aceştia pot pătrunde în casă

Ploşniţele de cereale se pot strecura în casă prin orice crăpătură în perete, prin locul rămas liber între plasă şi geam sau prin găurile din plasa. Verifică toate locurile prin care aceştia pot pătrunde în încăpere şi sigilează-le. Schimbă plasele dacă este necesar, sau schimbă garnitura acestora dacă nu se mai închid cum trebuie. Acoperă cu plasa gurile de ventilaţie şi foloseşte un un silicon de bună calitate pentru a acoperi crăpăturile prin care aceştia ar putea pătrunde în locuinţă.

2. Stinge luminile

Luminile de exterior din timpul nopţii sunt asemenea unui magnet pentru ploşniţele de cereale, motiv pentru care este recomandată păstrarea unui iluminat exterior minim. Acestea sunt astfel atrase în jurul geamurilor şi a uşilor şi se vor putea strecura cu uşurinţă apoi în locuinţa ta.

De aceea, odată ce afară se face întuneric, încearcă să stingi luminile exterioare şi să tragi jaluzelele de la fereşte. În acest mod vei împiedica lumina din casa să iasă în afară şi să le ghideze către punctele de intrare în casă.

3. Securizează perimetrul casei tale

Fisurile din fundaţie reprezintă un punct de acces uşor pentru o mulţime de dăunători, inclusiv pentru ploşniţele de cereale. Iar recomandarea este să controlezi cu mare atenţie întreg perimetrul casei tale şi să sigilezi orice crăpătură găseşti.

De asemenea, poţi arunca o privire suplimentară şi la instalaţia sanitară expusă şi să o securizezi în caz de nevoie.

4. Stai la curte? Scapă de toate deşeurile din curte

Ploşniţele de cereale nu iubesc doar partea însorită a unei clădiri, ci se adună cu aceeaşi plăcere şi în jurul unor frunze strânse sau a unor resturi comestibile lăsate prin diverse locuri. Locul pentru prepararea compostului poate fi o atracţie pentru acestea, de aceea este indicat că acesta să fie plasat cât mai departe de casă. De asemenea, frunzele cauzute şi adunate într-un loc vor atrage aceste insecte toamna, când sunt în căutarea unui adăpost care să le ţină de cald pe timpul nopţii.

5. Verifică aceste obiecte înainte de a intra în casă

Înainte de a intra în casă, verifica tot ceea ce ai la tine – ploşniţele de cereale pot sta pe pungi, geanta, jucării, mănuşi de grădină, unelte sau orice alt tip de obiect. Iar dacă nu le observi, vei reuşi să le introduci foarte uşor în casa ta.

De asemenea, dacă ai anumite obiecte decorative pe care le-ai ţinut pentru o lungă vreme pe terasă şi vrei să le aşezi undeva în interiorul casei, nu ezita să le verifici în detaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024