Prima pagină » National » Cum să scapi de păduchii la trandafiri – FOTO

Cum să scapi de păduchii la trandafiri – FOTO

17 nov. 2023, 14:19,
în National

Combaterea Păduchilor Verzi la Trandafiri: Ghid și Tratamente Eficiente. Afidele, cunoscuți sub numele de păduchi verzi, pot deveni o problemă serioasă pentru trandafirii din curte, afectând aspectul și aroma acestora. Ignorarea acestor dăunători poate duce la pierderea frumuseții florilor și a mirosului lor distinct.

Cu toate acestea, există soluții eficiente pentru a ține sub control afidele și a menține sănătatea trandafirilor din grădină. Află cum poți gestiona această problemă și ce tratamente ar trebui să folosești pentru a proteja și îmbunătăți starea plantelor tale. Este important să acționezi în mod prompt, dar cu metode care să nu afecteze negativ mediul înconjurător. În altă ordine de idei, într-un articol scris recent am vorbit și despre păduchii lânoși și despre cum afectează ei pomii fructiferi.

Cum şi când se înmulţesc păduchii de trandafiri

În primul rând, este esențial să conștientizezi că afidele se înmulțesc în perioada aprilie-mai, coincizând cu perioada de înflorire a trandafirilor, afectând florile iubite. De aceea, până în luna iunie, plantele necesită protecție împotriva infestării cu păduchi la trandafiri. Identificarea infestării cu afide este relativ ușoară, deoarece frunzele devin decolorate sau deformate, prezentând un aspect strălucitor și, în același timp, devenind lipicioase.

Mecanismul acestor schimbări constă în faptul că afidele consumă seva plantei și elimină o substanță dulce, care nu doar atrage alte insecte asupra trandafirilor, ci poate duce și la o posibilă infestare cu ciuperci precum Capnodium salicinum. Este recomandabil să inspectezi periodic florile din grădina ta pentru a depista din timp primele semne ale unui atac.

Mai mult, afidele atrag furnicile, deoarece excrementează o substanță consumată de aceste insecte. Furnicile oferă protecție afidelor și, adesea, le ajută să ajungă pe ramurile sănătoase pentru a se hrăni.

Un aspect important de menționat este diversitatea formelor și culorilor păduchilor trandafirului, având atât forme aripate, cât și nearipate, și prezentând culori variate precum verde, roșu sau verde-gălbui. În esență, afidele se hrănesc înțepând trandafirii și consumând seva acestora. Este crucial să acorzi atenție semnelor timpurii ale infestării și să iei măsuri preventive adecvate pentru a proteja sănătatea plantelor tale.

Cum putem să scăpăm de afide

Acum, în ceea ce privește tratamentele aplicate pentru combaterea păduchilor la trandafiri, vom începe cu utilizarea capcanelor lipicioase de culoare galbenă. Aceasta reprezintă cea mai simplă metodă, mai ales dacă nu dorești să verifici periodic plantele.

Dacă faci o verificare atentă și observi un atac de dimensiuni reduse, poți scutura plantele pentru a face ca afidele să cadă pe sol. Astfel, acestea pot deveni hrană pentru insectele benefice din grădina ta. În plus, poți utiliza și un jet puternic de apă pentru a curăța plantele.

Desigur, poți apela și la ajutorul buburuzelor. Am explicat deja cum să le atragi în grădina ta și am menționat că o singură buburuză poate consuma câteva sute de afide. Totuși, aceasta este o soluție pe termen lung.

Am discutat și despre uleiul de neem, așa că nu uita de acest insecticid natural. Pentru a pregăti o soluție pe bază de ulei de neem, ai nevoie de 5 ml de ulei esențial de neem, 2 ml de săpun de Castilia și un litru de apă. Începe prin a amesteca apa cu săpunul, apoi adaugă uleiul esențial de neem. Așadar, sunt mai multe soluții de a scăpa de păduchii de trandafiri, în așa fel încât să ai parte de o grădină frumoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`